چند ماه مانده به زمان برگزاری انتخابات، ژنرال« خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی در آوریل 2019 به طرابلس حمله کرد اما مقاومت نیروهای وفادار به دولت طرابلس این حمله را با شکست مواجه کرد. با خاموش شدن آتش سلاحها و برقراری ثبات نسبی در لیبی بار دیگر مذاکرات برای برگزاری انتخابات شروع شد و لیبیاییها توافق کردند که در دسامبر 2021 انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری همزمان برگزار شود اما به دلیل نقص در قانون انتخابات به همراه مشکلات فنی و زیرساختی این انتخابات برگزار نشد.
لیبیاییها به منظور بر طرف کردن این مشکل تصمیم گرفتند یک قانون توافقی تدوین و بر اساس آن انتخابات را برگزار کنند لذا هیئتهایی از پارلمان و شورای عالی دولت تحت نظارت سازمان ملل مذاکرات خود را در این زمینه شروع کردند و در بیش از 95 درصد به توافق رسیدند.
اکنون ماههاست که روند مذاکرات درباره قانون انتخابات متوقف شده و برخی سیاستمداران لیبی دولت طرابلس را به مانع تراشی در روند برگزاری انتخابات متهم میکنند.
نخست وزیر دولت موقت وحدت ملی لیبی گفت: این دولت آماده است بدون هیچ استثنایی با تمام لیبیاییها به توافق برسد و از همه اختلافات عبور کند.
«عبدالحمید دبیبه» در نشستی که در مقر کمیسیون عالی انتخابات در طرابلس برگزار شده بود، تصریح کرد: دولت ( طرابلس ) از هر طرح ابتکاری که به افزایش اعتماد بین اقشار مختلف مردم لیبی و تامین امنیت برگزاری انتخابات منجر شود، استقبال میکند و آن را میپذیرد.
وی با اشاره به مذاکرات پارلمان و شورای عالی دولت درباره قانون انتخابات و توافق آنها در خصوص تقسیم مناصب حاکمیتی اظهار داشت: برگزاری گفتوگوهای ملی جایگزین مناسبی برای انجام معاملات پشت درهای بسته است…. امیدوارم حلقه مشارکت (در قدرت) توسعه یابد و تمام بازیگران جامعه لیبی را فرابگیرد.
به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا، نخست وزیر دولت موقت وحدت ملی لیبی تصریح کرد: این دولت خواهان تداوم دوره انتقالی نیست…موضع دولت حمایت از برگزاری انتخابات است. این حمایت در دستیابی به وحدت و تامین امنیت برگزاری انتخابات نقش آفرین است و کشور را برای برگزاری انتخابات آماده میکند.
وی در انتقاد از نشست لیبیاییها در شهر «صخیرات » مغرب و « ژنو » گفت: شما این نشستها را تجربه کردهاید. نشست صخیرات به شکاف در ساختار قانونگذاری ( پارلمان بنغازی – پارلمان طرابلس ) منجر شد و گفتوگوهای ژنو موجب تقسیم در قدرت اجرایی شد. این مذاکرات به بحران لیبی پایان نمیدهد… از ابتداء گفتوگو برای گفتوگو بود و این مذاکرات هیچ نقطه پایانی ندارند و تنها برای فریب مردم است.
دبیبه در پایان تصریح کرد: تمام تشکیلات جامعه مدنی و همه بازیگران آن به همراه جوانان باید با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشند و موضع خود را در حمایت از انتخابات اعلام کنند.
در همین حال، سخنگوی دولت موقت وحدت ملی لیبی گفت: عبدالحمید دبیبه در راس یک هیئت بلندپایه از مقامات این دولت امروز عازم تونس میشود تا با رئیس جمهور و سایر مقامات بلندپایه این کشور به گفتوگو بنشیند.
« محمد حموده » با بیان اینکه سفر نخست وزیر دولت موقت وحدت ملی لیبی به تونس به دعوت « قیس سعید» رئیس جمهور این کشور صورت میگیرد، اظهار داشت: در این سفر دو طرف درباره توسعه همکاریهای اقتصادی، بازرگانی و امنیتی گفتوگو خواهند کرد.
چند روز قبل نخست وزیر تونس با سفر به طرابلس گفت: تونس و لیبی درحال گفتوگو درخصوص همکاریهای راهبردی فراگیر هستند.
زندانی شدن روزنامه نگار تونسی
دستگاه قضایی تونس یک روزنامه نگار این کشور را به اتهام « افشای اسرار امنیتی » به یکسال زندان محکوم کرد.
دادگاه بدوی کیفری «خلیفه قاسمی» خبرنگار رادیو خصوصی موزابیک تونس را به اتهام افشای عمدی اطلاعات مربوط به عملیات رهگیری یک هسته تروریستی به یکسال زندان محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وکیل مدافع خبرنگار رادیو موزابیک گفت: خلیفه قاسمی خبرنگار این رادیو در شهر قیروان ( مرکز تونس ) است و نتها در حیطه وظایفش فعالیت کرده و قرار است چهارشنبه ( امروز ) دادگاه استیناف به پرونده قاسمی رسیدگی کند.
به گفته وی، دادگاه مزبور یک افسر در تیم مبارزه با تروریسم شهر قیروان را به اتهام افشای اسرار امنیتی ( به خبرنگار رادیو موزابیک ) به سه سال زندان محکوم کرده است.
خلیفه قاسمی در مارس گذشته به اتهام انتشار خبر انهدام یک هسته تروریستی در شهر قیروان دستگیر و پس از یک هفته از زندان آزاد شد.
درخواست ابوالغیط از جامعه جهانی
دبیرکل اتحادیه عرب از کشورهای جهان خواست تا دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسند تا این دولت بتواند به عضویت کامل سازمان ملل در بیآید.
سخنگوی اتحادیه عرب در یک نشست مصبوعاتی در قاهره گفت: احمد ابوالغیط به مناسبت فرارسیدن روز همبستگی جهانی با ملت فلسطین با وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین و نمایندگان سازمان ملل و برخی دیپلماتهای مقیم در قاهره دیدار و از سکوت جامعه جهانی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین انتقاد کرد.
« جمال رشیدی» به نقل از دبیرکل اتحادیه عرب گفت: آنچه که امروز شاهدیم کشتار شهروندان فلسطین توسط نظامیان اسرائیلی است و این درحالی است که شمار اعدام فلسطینیان به تازگی افزایش یافته و دامنه حملات و تخریب مناطق فلسطین نشین توسعه پیدا کرده است.
در این دیدار احمد ابوالغیط گفت: جای دارد جامعه جهانی دولت مستقل فلسطینی ( به پایتختی قدس شریف) را به رسمیت بشناسد تا فلسطین بتواند به عضویت کامل سازمان ملل در بیآید.
فلسطین هم اکنون عضو ناظر سازمان ملل است و هرگاه دولت فلسطینی با مرزهای مشخص جغرافیایی تشکیل شود، فلسطین به عضویت کامل سازمان ملل در خواهد آمد.
تکذیب رزمایش الجزایر و روسیه
وزارت دفاع الجرایز با انتشار بیانیهای اخبار مربوط به برگزاری رزمایش مشترک این کشور با روسیه در نزدیکی مرزهای مغرب را تکذیب کرد.
وزارت دفاع الجزایر در بیانیه خود تصریح کرد: به تازگی برخی رسانههای بینالمللی خبر مربوط به برگزاری رزمایش مشترک ارتش الجزایر با نظامیان روسیه در جنوب کشور ( نزدیکی مرزهای مغرب) منتشر کردهاند که عاری از هر گونه صحت است.
به نوشته روزنامه الجزایری « خبر امروز» در این بیانیه آمده است: درچارچوب همکاری ارتشهای الجزایر و روسیه برگزاری رزمایش « مبارزه با تروریسم » برنامه ریزی شده اما این رزمایش هنوز برگزار نشده است.
دهها سال است که الجزایر ومغرب در شمال آفریقا با یکدیگر رقابت دارند. تنش میان دو کشور از زمانی افزایش یافت که دولت رباط توافقنامه عادی سازی با رژیم صهیونیستی را امضاء کرد و همکاریهای نظامی امنیتی خود را با تل آویو توسعه داد.
الجزایر روابط نظامی و امنیتی میان مغرب و رژیم صهیونیستی را تهدیدی علیه امنیت ملی خود میداند.
پایان گزارش/