این مجموعه داستان کوتاه، سومین اثر نویسنده دهههشتادی خوزستانی است که به دغدغههای دانشآموزان و مسائل اجتماعی نوجوانان میپردازد.
حسین بازپور میگوید: برای روایت داستانها، از راوی اول شخص، سوم شخص محدود و سوم شخص دانای کل بهره بردم و به موضوعهایی از جمله؛ اعتیاد و مشکلات نوجوانان پرداختم. در تلاشم که در داستانهایم تضاد را مابین شخصیتها و اتفاقها خلق کنم.
وی افزود: توصیف مکان و پرداخت به جزئیات شخصیتپردازی از دیگر نکاتی مهمی است که در داستانها همیشه به آن، بهصورت ویژه میپردازم، ضمن اینکه در بخش دیگری از داستانها، به سختکوشی و تلاش و کوشش پرداختم.
بازپور با بیان اینکه داستانها در شهرهای اردبیل، کرج و مشهد و… روایت میشوند، ادامه داد: این مجموعه داستان، با ۲ مجموعه دیگر متفاوت است، ولی تکمیلکننده مجموعه داستان قبلی من است. این ارتباط محسوسی مابین داستانهای کتاب چهارشنبه ده صبح و یکشنبه عصر در خیابان سوم در جریان است.
این نویسنده خوزستانی اضافه کرد: در این کتاب به دغدغههای دانشآموزان کنکوری بهصورت مستقیم پرداختم، زیرا این مسئلهای نیست که بخواهیم پنهانش کنیم، بلکه باید درخصوص آسیبهای ناشی از کنکور و تاثیرهای منفی که روی دانشآموزان و نابودی استعدادهای آنها دارد، بنویسیم.
وی میگوید: ادبیات کودک و نوجوان خوزستان، نیازمند حمایت بسیار جدی از سوی متولیان فرهنگی است، در استان، دغدغه امروز ادبیات، ادبیات کودک و نوجوان است و باید بستری برای رشد و پرورش نویسندگان و شاعران این عرصه فراهم شود.
به گفته بازپور؛ خوزستان سرشار از استعدادهای ادبی است که میتوانند حرفهای بسیاری نه تنها در سطح استان، بلکه در کشور داشته باشند، از سویی نبود نشریههای تخصصی در استان، یکی دیگر از معضلهای ادبیات کودک استان محسوب میشود.
به عقیده این شاعر خوزستانی؛ وجود نشریههای دوزبانه، سبب رشد و آگاهی بیشتر کودکان استان خواهند شد، زیرا شعر و داستان، غذای روح کودک است که تاکنون نسبت به آن بیتفاوت بودهایم.
حسین بازپور میگیود: مجموعه داستان دیگری، با عنوان “قایقسواری روی تار عنکبوت” در دست چاپ دارم که در سال آینده منتشر خواهد شد.
پایان گزارش/