به گزارش گروه خبری جوانان‌خوز ، تورج نوروزی در پنل آموزشی خاک با بیان اینکه خاک امانتی از آیندگان در دست‌های ما می‌باشد گفت: یکی از مشکلات در مناطق گرمسیری فقر مواد آلی خاک می‌باشد بنابراین باید اقداماتی جهت افزایش مواد آلی خاک در اراضی کشاورزی صورت بگیرد.

 

وی افزود: اگر یک یک دهم درصد به مواد آلی خاک اضافه شود ۲۸۰ کیلوگرم عملکرد محصول افزایش می‌یابد و یکی از راهکار‌های مهم در حفظ و افزایش مواد آلی خاک کشاورزی حفاظتی و حفظ بقایای گیاهی است.

نوروزی اضافه کرد: در تناوب زراعی باید محصولات مناسب استفاده گردد و در این خصوص الگوی کشت توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ گردیده است که کمک شایانی می‌باشد.

وی با بیان اینکه بدن سالم به غذای سالم نیاز دارد تصریح نمود: باید در تولید محصول سالم و بدون سم با رویکرد کاهش مصرف سموم، کود‌های شیمیایی و دوره کارنس حرکت کرد.

نوروزی اظهار داشت: یکی از اقداماتی که در راستای کاهش مصرف سموم انجام شده است استفاده از QR CODE در محصولات گلخانه‌ای می‌باشد که باید این مورد را در محصولات زراعی و باغی نیز گسترش دهیم.

وی تصریح نمود: باید پیش از افزایش تولید به فکر بهبود کیفیت خاک و محصولات و همچنین سلامت جامعه باشیم.

رییس انجمن علوم خاک استان نیز در ادامه با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد مواد غذایی از خاک تهیه می‌شود گفت: خاک تعدیل کننده تغییرات اقلیمی و رکن مهم اکوسیستم می‌باشد

لندی افزود: ۱۸ عنصر برای رشد گیاه لازم است که ۱۵ عنصر توسط خاک تامین می‌شود

وی تصریح نمود: برای حفظ خاک، توسعه استقرار حکمرانی خاک و سیاست‌های مرتبط با آن، توسعه سرمایه گذاری در مدیریت پایدار خاک، توسعه تحقیقات با تأکید بر خاک، توسعه آموزش موثر و بسط برنامه‌های تثبیت ذخایر جهانی مصرف کود‌های ازته و فسفاته و استفاده از کود‌ها در مناطقی که کمبود عناصر غذایی در خاک است از مهمترین اقدامات جهت حفظ خاک می‌باشند.

لندی تصریح نمود: جهت بهبود تعادل عناصر غذایی خاک باید نقشه‌ای از مواد غذایی خاک تهیه شود و پایش آن صورت بگیرد تنوع گیاه و تناوب گیاهی در مزارع وجود داشته باسد، مواد آلی خاک را جهت حفظ رطوبت و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک افزایش دهیم همچنین ریزمغذی‌ها به خاک اضافه شود.

وی فرسایش، تغییر کاربری اراضی، کمبود مواد آلی، کاهش حاصلخیزی، شوری، آلودگی، تنوع زیستی را از عمده مشکلات خاک عنوان و اضافه کرد: در امنیت غذایی باید دسترسی و سلامت غذا، تاب آوری در شرایط بحرانی، استقلال کشور و امنیت ملی را مد نظر قرار داد.

لندی اضافه کرد: در حال حاضر سهم سرانه هر ایرانی از اراضی کشاورزی کمتر از ۱۸ صدم هکتار است که به سرعت در حال کاهش است و تا سال ۲۰۵۰ میزان تولید را تا ۶۰ درصد افزایش داد.

مدیر حفظ نباتات سازمان نیز اظهار داشت: بیماری‌ها و عوامل زیان رسان تا ۳۰ درصد کاهش عملکرد محصول را بدنبال دارد.

شهیب زاده با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی بدنبال IPM و ICM می‌باشد افزود: مبارزه با آفات به روش زراعی، بیولوژیکی، شیمیایی و مکانیکی در سطح کشور صورت می‌گیرد.

پایان گزارش/

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*