وی افزود: ارزش افزوده در بخشهای مختلف، راه آینده را روشن نشان میدهد. امسال اگر قطعی برق نداشتیم، باوجود همین محدودیتهای فعلی، رشد اقتصادی خیلی بهتر خواهد شد.
قائممقام بانک مرکزی با تأکید بر کنترل تورم تصریح کرد: وقتی موتور رشد تورم را خاموش کنیم به اهدافمان میرسیم، یکی از موتورهای رشد تورم نقدینگی است که بانک مرکزی در ماههای اخیر با سیاستهای پولی و مالی مناسب موجب شده است روند رشد نقدینگی کاهشی شود.
اگر جلوی نقدینگی را نمیگرفتیم، نقدینگی از 5.5هزار میلیارد تومان هم عبور میکرد
وی اضافه کرد: طبق آمار رشد نقدینگی پایان تیرماه مانند شش ماه دوم سال 1400 کاهشی بوده است؛ حجم نقدینگی در این تاریخ حدود 5 هزار و 250 هزار میلیارد تومان بود اگر جلوی نقدینگی را نمیگرفتیم الآن حجم نقدینگی بیش از 5 هزار و 500 هزار میلیارد تومان میشد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی با تأکید بر انضباط پولی و مالی در سیستم بانکی در دولت، گفت: دولت قبل مدام از بانک مرکزی کمک میگرفت و فقط برای شش ماه حدود 54 هزار میلیارد تومان تنخواه از بانک مرکزی دریافت کرده بود ولی دولت فعلی بدون یک ریال استقراض کار خود را جلو میبرد؛ حتی یک روز تأخیر در پرداخت حقوق صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم نهتنها از بانک مرکزی تنخواه نگرفته بلکه تنخواه دولت قبل را نیز بهصورت نقدی تسویه کرد، گفت: بهخلاف 50 ـ 60 سال گذشته امسال دولت از بانک مرکزی تنخواه دریافت نکرد.
این مقام مسئول در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه هرچند دولت تنخواه از بانک مرکزی نگرفته ولی بانکها را مجبور به خرید اوراق دولتی کرده است، گفت: بعضی معتقدند دولت بهجای دریافت تنخواه اوراق فروخته و به بانکها فشار آورده تا بخرند ولی آمارها نشان میدهد بانکها فقط 25 درصد اوراق را خریدند؛ بانکها امسال با هیچ فشاری برای خرید اوراق مواجه نبودهاند.
اضافهبرداشت بانکها کمتر از 55هزار میلیارد تومان شد
وی ابراز کرد: بانکها سال گذشته هیچ کدام از بانک مرکزی خط اعتباری نگرفتند غیر از یک بانک که قبلاً مجوز آن صادر شده بود ولی خط اعتباری آن بانک را هم تعدیل کردیم، به همین دلیل اضافهبرداشتهای بانکها از 125 هزار میلیارد تومان به زیر 55 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ با این اقدامات جلوی رشد نقدینگی را گرفتیم.
ابوالحسنی به کاهش پایه پولی اشاره و تصریح کرد: خلق پول بانکها کنترل شده است ضمن اینکه بهصورت شبانهروزی در کمیته نقدینگی با ریاست بالاترین مقام بانک مرکزی در حال کنترل نقدینگی هستیم؛ برنامههای بانک مرکزی برای انضباط پولی و مالی نیازمند همراهی بانکهاست تا درجهت اهداف مردم گام برداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره حمایت سیستم بانکی از کمیته امداد گفت: توانمندسازی و درآمد ثابت باید جزو اولویتهای اشتغالزایی باشد نهادهای بانکی نیز موظف به توزیع عادلانه درآمد میباشند، حتی اگر تکلیف قانونی هم وجود نداشته باشد بانکها باید طبق مسئولیت اجتماعیشان به قشر ضعیف جامعه کمک کنند.
این مقام مسئول در بانک مرکزی با تأکید بر اینکه بانکها هنگام پرداخت تسهیلات به افراد تحت پوشش کمیته امداد نگران بازگشت تسهیلات پرداختی نباشند، گفت: ضمانت این تسهیلات کمیته امداد و صندوق ضمانتی است که در قانون آمده است و بانکها نباید نگرانی در این خصوص داشته باشند، ضمن اینکه این افراد فقط حقوقبگیر کمیته امداد نیستند و ماهانه یارانه 300-400 هزار تومانی نیز از دولت دریافت میکنند.
پایان گزارش/