به گزارش گروه خبری جوانان خوز، شهر طرابلس از جمعه شب شاهد درگیری بین نیروهای وابسته به «عبدالحمید الدبیبه»، نخست‌وزیر دولت وحدت ملی و نیروهای وابسته به «فتحی باشاغا»، نخست‌وزیر مکلف برای تشکیل دولت در این کشور است.

روزنامه قطری «العربی الجدید» امروز چهارشنبه در مطلبی با اشاره به این درگیری‌ها و تحولات که منجر به کشته و زخمی شدن ده ها تن از طرفین شد، از تلاش کشورهایی برای پایان تنش و غائله در این کشور آفریقایی خبر داد.

بر اساس این گزارش، باشاغا با اعتقاد به اینکه دبیبه باید قدرت را به او واگذار کند شبه نظامیان وابسته به خود را به سمت طرابلس فرستاد تا این شهر را به تصرف خود آورند. در این درگیری ها دو طرف از سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین استفاده کردند که در نتیجه آن خسارت‌هایی به ساختمان‌های مسکونی و اموال مردم وارد شد و دست کم 32 نفر کشته و 159 نفر مجروح شدند .

البته نیروهای مهاجم (شبه نظامیان وابسته به باشاغا) نتوانستند طرابلس را به تصرف خود دربیاورند و مجبور به عقب نشینی شدند. از سوی دیگر دولت وحدت ملی و طرفدارانش گفته‌اند “ما به این شکل دولت را تحویل نمی‌دهیم.” به گفته آنها زمانی دولت واگذار می شود که دبیبه انتخابات سراسری برگزار کند و رئیس جمهور و اعضای پارلمان مشخص شوند.

یک مقام مصری که نخواسته نامش فاش شود به العربی الجدید گفت: در ساعت های گذشته تماس های تلفنی در سطح عالی امنیتی بین دو کشور مصر و ترکیه به منظور گفتگو در مورد راه‌های جلوگیری از وقوع جنگ داخلی در لیبی انجام شده است.

این مذاکرات تلفنی برای حل بحران لیبی در حالی انجام شده است که ترکیه و مصر سالهاست روابط دیپلماتیک با یکدیگر ندارند و این گفتگو صرفا برای حل این بحران انجام شده است.

مصر و ترکیه در روزهای گذشته با مواضعی که اتخاذ کرده اند خواستار برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در اسرع وقت در تمام بخش‌های لیبی برای تضمین ثبات و امنیت پایدار در این کشور بوده‌اند.

این مقام مصری در ارتباط با مواضع مصر در خصوص تحولات لیبی و تماس‌هایی که با  ترکیه در این باره داشته، بر صداقت و حسن نیت قاهره در حفظ آرامش در کشور لیبی در مقطع کنونی تأکید کرد و گفت: «مصر به خوبی حساسیت مرحله کنونی را در سایه بحران داخلی‌ای که کشور در زمینه اقتصاد با آن درگیر است، درک می‌کند و این بدین معناست که مصر توانایی تحمل هرگونه تحولات غیرمنتظره در لیبی را ندارد؛ کشوری که مصر به منظور کمک به کاهش تبعات بحران اقتصادی به آن بسیار متکی است.»

روزنامه العربی الجدید در مورد تحول در سیاست‌های امارات در قبال لیبی نیز نوشت، اگرچه امارات بیشترین نقش را سال 2019 در جهت دهی و حرکت دادن نیروهای شرق لیبی به رهبری خلیفه حفتر به سمت طرابلس پایتخت لیبی داشته است، اما این بار به گفته این دیپلمات مصری، موضوع کاملاً متفاوت است.

این دیپلمات تاکید کرد که ابوظبی، به دنبال آشتی اخیر خود با ترکیه، «به پذیرش دیدگاه‌های آنکارا در صحنه سیاسی لیبی نزدیک تر شده، یا حداقل مانند گذشته، با این دیدگاه‌ها مخالفت و تقابل نمی‌کند.»

به عنون نمونه،، خبرگزاری رسمی امارات (وام) گزارش داد که وزارت خارجه امارات با محکوم کردن درگیری‌های اخیر در طرابلس موضع خود را مشخص کرده و از طرفهای درگیر خواسته است، تفرقه را کنار گذاشته و با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند و با اولویت قرار دادن منافع ملی لیبی، امنیت و ثبات را به آن کشور باز گردانند.

کشور لیبی در حال حاضر، بحران زده و گرفتار در بن بستی است که به راحتی نمی تواند از آن عبور کند. دو نخست وزیر در یک سرزمین با دو کابینه مجزا که به صورت موازی کار می‌کنند و قدرت های محلی و قبیله ای که هر کدام وابسته به یکی از بازیگران سیاسی‌اند.

لیبی از زمان سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. ابتدا دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج در طرابلس (غرب لیبی) مستقر شد که سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته است، اما در شرق لیبی خلیفه حفتر کنترل امور را در دست گرفت و دولت تشکیل داد و این دوگانگی لیبی را دستخوش هرج ومرج و جنگ‌های داخلی کرد.

انتصاب “فتحی باشاغا” به عنوان نخست وزیر لیبی از سوی مجلس نمایندگان مستقر در شهر طبرق در ماه فوریه در حالی صورت گرفت که پایان دوره حکومت وحدت ملی در طرابلس با عدم برگزاری انتخابات برنامه ریزی شده در سال گذشته بار دیگر به تنش در پایتخت لیبی دامن زده است.

پایان گزارش/

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*