این دیپلمات گفت: «ما پیشنهاد میکنیم فردا درباره تهدیدات واقعی صلح و امنیت بینالمللی که ناشی از عرضه تسلیحات و محصولات نظامی به اوکراین توسط کشورهای خارجی است، صحبت کنیم. به عنوان سخنران، روسیه مایل است ایزومی ناکامیتسو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور خلع سلاح و همچنین نمایندگان جامعه مدنی در این نشست صحبت کنند.»
نماینده دائم روسیه تاکید کرد که مقامات مسکو طرفدار بحث درباره مشکلات واقعی در اوکراین است و نه موضوعات ساختگی است.
نبنزیا افزود که درخواست مربوطه بلافاصله به دفتر نمایندگی فرانسه ارسال خواهد شد. فرانسه در حال حاضر ریاست شورای امنیت را برعهده دارد و در صورت تایید ابتکارعمل طرف روسی، سومین نشست درباره وضعیت اوکراین طی سه روز متوالی برگزار خواهد شد.
پیش از این در اوایل ماه سپتامبر، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد که میزان مشارکت ایالات متحده در حمایت نظامی از کییف همچنان در حال افزایش است و این یک روند بسیار خطرناک است. به عقیده وی، واشنگتن خود را در موقعیتی نزدیک به چیزی قرار داده که می توان آمریکا را یک طرف درگیری در اوکراین نامید.
در اواخر ماه آگوست، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، از تخصیص بسته بزرگ کمک نظامی به اوکراین خبر داد. کاخ سفید توضیح داد که بر اساس برآوردهای تقریبی، این مبلغ به 2.9 میلیارد دلار می رسد. کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که از ژانویه سال 2021، ایالات متحده به اوکراین کمک نظامی کرده است که حدود سه برابر بودجه دفاعی سالانه این کشور است.
مسکو بارها ارسال تسلیحات نظامی غربی به اوکراین را محکوم کرده است. در ماه آوریل، وزارت خارجه روسیه یادداشت اعتراضی را به تمامی کشورهای عضو ناتو به دلیل ارسال سلاح به کییف ارسال کرد. سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور نیز به نوبه خود هشدار داد که هر محمولهای که حاوی تسلیحات نظامی برای ارتش اوکراین باشد، به یک هدف قانونی برای ارتش روسیه تبدیل خواهد شد.
کشورهای غربی پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در تاریخ 24 فوریه (5 اسفند ماه)، مسلحسازی اوکراین را بسیار فعالتر از قبل آغاز کرده و پمپاژ سلاح به این کشور همچنان ادامه داشته و افزایش هم داشته است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صد و نود و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
مقام روس: آمریکا به هر طریقی درگیری در اوکراین را طولانی خواهد کرد
سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی و رئیس انجمن تاریخی روسیه ابراز عقیده کرد که ایالات متحده تمام تلاش خود را برای هرچه طولانیتر کردن درگیریهای نظامی در اوکراین انجام خواهد داد، علیرغم اینکه جنگ کنونی تلفات زیادی در بین نیروهای نظامی اوکراینی و مشکلات اقتصادی زیادی برای کشورهای اروپایی داشته است.
ناریشکین امروز پنجشنبه در دیدار با گائو شیانگ، رئیس آکادمی تحقیقات تاریخی چین گفت: وقایع هفتههای اخیر نشان داده است که ایالات متحده بدون توجه به خسارات عظیم نیروهای مسلح اوکراین یا چشمانداز فقیر شدن کشورهای اروپایی و مشکلات متعدد آنها، با تمام توان کاری میکند که درگیری در اوکراین ادامه خواهد داد.»
وعده گوترش به روسیه درباره امکان حضور در مجمع عمومی سازمان ملل
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به روسیه قول داده است که از تمام منابعی که در اختیار دارد برای ارائه روادید به نمایندگان روس برای شرکت در رویدادهای این سازمان استفاده کند.
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل در گفتگو با خبرنگاران روس، با اعلام این مطلب، گفت: اگر ایالات متحده از اعطای روادید به هیئت روسی خودداری کند، گوترش باید موضوع را به داوری بین المللی ارجاع دهد.
وی یادآور شد که قالب ترکیبی کار یا مشارکت مجازی هیئت روسی در هفته سطح عالی مجمع عمومی سازمان ملل ارائه نشده است. پیشتر از این شیوه فقط در هنگام تشدید همه گیری بیماری کرونا استفاده میشد.
پولیانسکی گفت: «آقای گوترش به ما قول داده که از همه مکانیسمهای موجود برای اطمینان از صدور روادید برای نمایندگان کشورمان برای رویدادهای سازمان ملل استفاده کنیم. باید دید که وی دقیقا چگونه به این هدف دست خواهد یافت.»
پیش از این در شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام شد که مسکو آماده است موضوع انتقال مجمع عمومی از مقر سازمان ملل در نیویورک به مکان دیگری، احتمالا به ژنو را مطرح کند. البته این بدترین سناریو است و مقامات مسکو امیدوارند که کار به آنجا نرسد.
گروسی: یافتن مقصر وضعیت نیروگاه هستهای زاپوروژیه جزو وظایف آژانس نیست
رافائل گروسی، مدیر عامل آژانس بینالمللی انرژی اتمی صبح امروز، پنجشنبه در مصاحبه با روزنامه “La Repubblica” ابراز عقیده کرد که تلاش برای جستوجوی مسئول در ایجاد وضعیتی که منجر به خطر واقعی نشت مواد رادیواکتیو در نیروگاه هستهای زاپوروژیه شود، میتواند در انجام مأموریت آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) برای تضمین ایمنی این تاسیسات تداخل داشته باشد.
گروسی در پاسخ به سئوال این نشریه مبنی بر اینکه طرف روسی مأموریت بازرسی از نیروگاه هستهای زاپوروژیه را متهم کرده که در گزارش خود از نتایج این سفر واقعیت گلوله باران نیروگاه از طرف ارتش اوکراینی را ثبت نکرده است، یادآور شد که طرف اوکراینی نیز از این موضوع ابراز ناراضی کرده است.
وی توضیح داد: «ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز ما را متهم به عدم گزارش بمباران از سوی روسیه کرده است. البته این طبیعی است و چنین اظهاراتی از سوی دو طرف درگیری نظامی قابل انتظار بود. و شاید این ثابت کند که ما کارمان را به درستی انجام میدهیم. قاضی بودن و قضاوت درباره اقدامات دو طرف مخاصمه در حیطه وظایف من نیست. برعکس، اگر بخواهم چنین کاری را انجام دهم، تمام مزایای این فعالیت که صرفاً شامل تضمین ایمنی نیروگاههای هستهای است، را از بین خواهم برد.»
ابراز امیدواری رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای آغاز رایزنی درباره طرح ایمنی نیروگاه هستهای زاپوروژیه
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، انتظار دارد که حداکثر ظرف دو هفته آینده گفتگوها درباره طرح تضمین ایمنی نیروگاه اتمی زاپوروژیه با طرفهای روسی و اوکراینی آغاز شود.
وی صبح امروز در مصاحبه با روزنامه “La Repubblica” گفت: «پیشنهاد این است که از روسها و اوکراینیها بپرسیم که آیا موافق هستند نیروگاه هستهای دیگر مورد حمله قرار نگیرد یا خیر. و ما یک توافق ساده برای حفاظت از این نیروگاه پیشنهاد خواهیم کرد. علیرغم اظهارات ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهوری روسیه و اوکراین، من از هر دو طرف علاقه دیدهام و آنها مطمئناً تاکنون نه نگفتهاند. من در حال حاضر با هر دو طرف در تماس هستم و من فکر میکنم که در عرض 10 روز، حداکثر دو هفته، برای انجام یک برنامه مشخص در این رابطه با مقامات دو کشور ملاقات خواهم کرد.»
رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی توضیح داد که صحبت بر سر طرحی منطقی برای تامین حفاظت از نیروگاه هستهای زاپوروژیه در امتداد محدوده محوطه اصلی این تاسیسات است و نه غیرنظامی کردن کل منطقه پیرامون آن.
رافائل گروسی ادامه داد: «غیرنظامیسازی کل منطقه یک کار پیچیدهتر و بسیار جاهطلبانه است. ولی من مجاز هستم فقط در خصوص ایمنی خود تأسیسات هستهای صحبت کنم. غیرنظامیسازی منطقه از سوی آژانس غیرممکن است و باید در بالاترین سطح مورد بحث قرار گیرد و این اقدام در صلاحیت آژانس بین المللی انرژی اتمی نیست.»
آژانس بین المللی انرژی اتمی روز سه شنبه گزارشی از نتایج ماموریت کارشناسان این سازمان در نیروگاه هستهای زاپوروژیه منتشر کرد و به طور جداگانه یادآور شد که آژانس آماده است بلافاصله رایزنیهای مناسب در خصوص ایجاد منطقه امن در پیرامون این نیروگاه با دو طرف درگیری را آغاز کند. آژانس همچنین غیرنظامی کردن این تاسیسات را ضروری دانست.
حضور نیروهای روسی در نیروگاه هستهای زاپوروژیه بهترین تضمین برای امنیت آن است
ولادیمیر چیژوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در مقر اتحادیه اروپا شب گذشته، چهارشنبه در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان اعلام کرد که حضور نیروهای مسلح فدراسیون روسیه در محوطه نیروگاه هستهای زاپوروژیه بهترین تضمین برای اطمینان از ایمنی این تاسیسات است.
این دیپلمات گفت: من میتوانم به شما اطمینان دهم که حضور یگانهای ویژه نیروهای روسی در نیروگاه زاپوروژیه بهترین تضمین برای امنیت آن است.»
چیژوف تاکید کرد: در عین حال، برای اطمینان از ایمنی در نیروگاه زاپوروژیه، لازم است که “طرف اوکراینی گلوله باران منطقه این نیروگاه را متوقف کند و از تلاش برای تصرف آن به زور که تلاش برای انجام این کار طی چند روز و هفته گذشته مشاهده شده، دست بردارد.”
دیپلمات روس: وقت آن رسیده که شورای امنیت درباره مشکلات واقعی اوکراین بحث کند
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته، چهارشنبه، تاکید کرد، زمان آن فرا رسیده است که کشورهای غربی در شورای امنیت سازمان ملل درباره مشکلات واقعی اوکراین، به عنوان مثال، تامین تسلیحاتی این کشور، بحث کنند و نه اینکه اتهاماتی بی اساس علیه روسیه در خصوص ایجاد “اردوگاه فیلترینگ در اوکراین” از خود ابداع کنند.
پولیانسکی در کانال تلگرامی خود در این باره نوشت: همانطور که واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در سخنرانی امشب خود یادآور شده، ما درخواست کردهایم تا پایان هفته، ترجیحاً فردا (پنجشنبه) پس از ناهار، نشست شورای امنیت در خصوص تهدیدات واقعی برای صلح و امنیت بین المللی در نتیجه عرضه بی رویه سلاح و مهمات به اوکراین توسط کشورهای غربی، تشکیل شود.»
به گفته وی، بدین ترتیب شورای امنیت سازمان ملل سومین نشست خود را در یک هفته اخیر درباره اوکراین برگزار خواهد کرد.
معاون اول نماینده روسیه گفت: “زمان آن رسیده است که همتایان ما در خصوص مشکلات واقعی صحبت کنند و نه “فیلتراسیون مردم اوکراین” که امروز آنها را به شوق آورد. از چهره مایندگان غربی مشخص بود که تعجب ما از چنین اتهام زنی جدیدی آنها را خوشحال کرده است.”
نبنزیا اتهام زنی به روسیه درباره ایجاد “اردوگاههای فیلترینگ” در اوکراین را رد کرد
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، در نشست شب گذشته شورای امنیت این سازمان، اعلام کرد که اتهامات وارده به روسیه در ایجاد “اردوگاههای به اصطلاح فیلتراسیون در اوکراین” که توسط ایالات متحده مطرح شده، با واقعیت و آمار و ارقام مطابقت ندارد.
این دیپلمات توضیح داد: «این ابتکارات به اصطلاح مدافع حقوق بشری برای اینکه افراد ناآگاه وجود اردوگاههای وحشتناکی را باور کنند که در آن شهروندان صلح جوی اوکراینی را شکنجه کرده و آنها را مجبور می کنند با فریب یا اجبار به روسیه پناه ببرند، غیر واقعی و تنها یک گمانه زنی بدخواهانه علیه مسکو است. کسانی که چنین کنایههایی را ترویج میکنند با حقایق یا عقل سلیم مشکل دارند. در مقابل آمارهای بین المللی نیز در این خصوص وجود دارد که روسیه بزرگترین کشور پذیرنده پناهنجویان اوکراینی است.»
نبنزیا گفت: «نشست امروز شورای امنیت که به درخواست ایالات متحده و آلبانی تشکیل شد، همه شانس این را دارد که به نقطه عطف جدیدی در جنگ اطلاعات نادرست درباره اوکراین و حامیان غربی آن علیه کشورمان تبدیل شود.»
روسیه خواستار توجه شورای امنیت به حملات تروریستی در مناطق تحت کنترل روسیه در اوکراین شد
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در نشست شب گذشته، چهارشنبه، شورای امنیت سازمان جهانی درباره اوکراین اعلام کرد که اقدامات کییف در رابطه با ساکنان مناطق آزاد شده، از جمله آزار و اذیت آنها به دلیل همکاری با مقامات روسی و حملات تروریستی علیه مقامات محلی، از چشم کشورهای غربی و ساختارهای سازمان ملل دور مانده و به این واقعیت اصلاً توجه نمیشود.
این دیپلمات روس یادآور شد: «هنجارهای انحرافی قوانین اوکراین در خصوص به اصطلاح همکاری با دشمن، این امکان را فراهم کرده که شهروندان اوکراینی در مناطق آزاد شده حتی برای دریافت غذا از مقامات روسی یا به عنوان مثال، برای تصمیم معلم برای ادامه تدریس در مدرسه فرزندانشان در مناطق آزاد شده تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند. آیا نباید مدافعان حقوق بشر سازمان ملل به این قوانین به اصطلاح زمان جنگ و نحوه اعمال آنها توسط مقامات کییف توجه داشته باشند؟»
نبنزیا ادامه داد: «حملات گروههای تخریب اوکراینی علیه نمایندگان مقامات محلی مناطق آزاد شده، افرادی که روند اداره امور شهرها و عملکرد درست خدمات عمومی را به نفع مردم غیرنظامی تضمین می کنند، خارج از میدان دید شما همتایان غربی باقی مانده است.»
پنتاگون از انتقال موشکهای هارپون دارای سکوی خودرو به اوکراین خبر داد
نشریه “دیفنس نیوز” گزارش داد که بیل لاپلانت، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور خرید تسلیحات و تامین مادی-لجستیکی پنتاگون روز چهارشنبه اعلام کرد که ارتش اوکراین موشکهای استقرار دریایی ضدکشتی هارپون که بر روی سکوهای خودرو نصب می شود را به عنوان کمک نظامی جدید از ایالات متحده دریافت کرده است.
به گفته لاپلانت، متخصصان آمریکایی در ماه مه سال جاری به سربازان نیروهای مسلح اوکراین نحوه استفاده از این نوع موشکهای ضد کشتی را آموزش دادهاند.
قدیروف از اعزام گروه جدیدی از نیروهای ویژه چچنی به دونباس خبر داد
رمضان قدیروف، رئیس “جمهوری چچن” اعلام کرد که رزمندگان چهار نیروی ویژه نخبه از این جمهوری به منطقه عملیات ویژه نظامی دونباس اعزام شدهاند.
وی شب گذشته، چهارشنبه در کانال تلگرامی خود در این باره نوشت: «بهترین پسران مردم چچن، مبارزانی از چهار یگان ویژه نخبه جمهوری چچن امروز فرودگاه بین المللی گروزنی را به مقصد منطقه عملیات نظامی ویژه در دونباس ترک کردند.»
قدیروف بدون اشاره به تعداد این نیروها، یادآور شد که نظامیان چچنی در صفوف نیروهای متحد، وظایف تعیین شده توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را انجام خواهند داد. به گفته وی، برای اکثر این مبارزان این نخستین بار نیست که به منطقه نبرد دونباس اعزام می شوند.
به گفته وی، از همان ابتدای عملیات ویژه، یگانهای چچنی با انجام وظایف محوله از سوی فرماندهی روسیه، در آن مشارکت فعال داشتند و از خودگذشتگی و شایستگی آنها در انجام وظایف رزمی و دفاع از مردم غیرنظامی دونباس و ارائه کمک به آنها، باعث افتخار مردم چچن هستند.
رمضان قدیروف در پایان افزود: برای رزمندگان چچنی آرزوی موفقیت و بازگشت سریع و همراه با پیروزی به میهن را دارم.
گازپروم: عرضه گاز روسیه به کشورهای اتحادیه اروپا 48 درصد کاهش یافته است
شرکت دولتی “گازپروم” روسیه، روز چهارشنبه، در کانال تلگرام خود اعلام کرد از ابتدای سال 2022، کشورهای اتحادیه اروپا عرضه گاز از روسیه به بازار خود را تا 48 درصد کاهش دادهاند.
در این گزارش آمده است: از ابتدای سال جاری، کشورهای اتحادیه اروپا خرید گاز طبیعی از روسیه به بازار خود را تا 48 درصد و با در نظر گرفتن انگلستان، 49 درصد کاهش دادهاند.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز به نوبه خود روز چهارشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا واردات گاز از روسیه را از 40 درصد مصرف خود در سال 2021 به 9 درصد در حال حاضر کاهش داده است.
در عین حال، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز روز گذشته در حاشیه مجمع اقتصادی شرق اعلام کرد که در صورت کاهش قیمت منابع انرژی روسیه، غرب با توقف کامل عرضه از این کشور مواجه خواهد شد. پوتین یادآور شد که تحویل گاز از روسیه به طور کامل بر اساس قراردادهای منعقده انجام خواهد شد، ولی این اقدام بدون لطمه به این کشور انجام خواهد شد.
رهبر روسیه همچنین تاکید کرد که تعیین سقف قیمت گاز روسیه تصمیمی است که دورنمایی ندارد به ضرر خود کشورهای مبتکر آن تمام خواهد شد.
نخست وزیر اوکراین: به 12 میلیارد یورو کمک مالی نیاز داریم
دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که این کشور مذاکراتی را با رهبران اروپایی، از جمله صدر اعظم آلمان برای ارائه بسته جدید 12 میلیارد یورویی کمک مالی کلان آغاز کرده است.
وی گفت: «ما به همراه اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و دیگر رهبران اتحادیه اروپا، رایزنیهای سیاسی را درباره برنامه جدید کمکهای مالی کلان به اوکراین برای سال 2023 آغاز کردهایم. ما به حمایت اتحادیه اروپا به مبلغ 12 میلیارد یورو نیاز داریم.»
نخست وزیر همچنین افزود که همراه با سایر کمکهای متحدان اوکراین و موسسات مالی بین المللی، این کمک مالی کسری بودجه مورد انتظار را پوشش داده و ثبات اقتصاد اوکراین را تضمین خواهد کرد.
اشمیگال همچنین یادآور شد که کمیسیون اروپا روز چهارشنبه از اختصاص 5 میلیارد یورو به اوکراین به عنوان بخشی از بسته کمک مالی کلان که قبلاً توافق شده بود، اعلام کرد. او افزود که مقامات اوکراینی دریافت 3 میلیارد یورو دیگر را تا پایان سال جاری پیش بینی میکنند.
پیش از این، کمیسیون اروپا (EC) توافق نامهای را با اوکراین در خصوص تخصیص کمک بلاعوضی به مبلغ 500 میلیون یورو را امضا کرد که هدف این بودجه تأمین مسکن و آموزش برای پناهندگان اوکراینی و همچنین حمایت از بخش کشاورزی این کشور است.
اوکراین 20 پهپاد تهاجمی Warmate دریافت کرده است
میخائیل فدوروف، وزیر تحولات دیجیتالی اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین نخستین 20 هواپیماهای بدون سرنشین تهاجمی از نوع Warmate ساخت لهستان را دریافت کردند که هزینه آن – حدود 1.7 میلیون دلار- از طریق سرمایه گذاری گروهی جمع آوری شده است.
به گفته وی، با مبلغ جمع آوری شده در این خصوص 40 پهپاد Warmate خریداری شده که فعلاً نیمی از آنها را به جبهه نبرد منتقل شده و مابقی پهپادها طی ماه جاری به ارتش تحویل خواهند شد. به گفته وی، چنین پهپادهایی در لهستان و سایر کشورهای ناتو مورد استفاده قرار گرفته و کارآیی خوبی دارند.
فدوروف یادآور شد که پهپادهای Warmate خودروهای زرهی سبک، پدافند هوایی، ابزار جنگ الکترونیک و اطلاعات الکترونیکی را شناسایی کرده و مورد هدف قرار میدهند.
رئیس جمهوری صربستان: بدون گاز روسیه ما دچار یک فاجعه احتمالی شده بودیم
الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک به همراه ” رجب طیب اردوغان”، رهبر ترکیه که برای یک سفر در بلگراد به سر میبرد، اعلام کرد که اگر صربستان گاز روسیه را در ماه مه و ژوئن ذخیره نکرده بود و در ساخت خط لوله گاز “جریان بالکان” شرکت نمیکرد، این کشور اکنون به دلیل عدم توانایی در تامین گاز دچار یک فاجعه شده بود.
به گفته وی، بدین ترتیب اکنون ثابت شده که تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت برای مردم ما آسایش و آرامش به همراه داشته و به نفع کشور بوده، در غیر این صورت، الان صربستان با یک فاجعه تمام عیار مواجه بود.
رئیس جمهوری صربستان همچنین یک “زمستان قطبی” را برای دیگر کشورهای اروپایی که از خرید گاز روسیه خودداری میکنند، پیش بینی کرد.
اردوغان: روسیه کشوری نیست که بتوان آن را دست کم گرفت
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه معتقد است که روسیه کشوری نیست که بتوان آن را دست کم گرفت و غرب باید از قبل به فکر بحران انرژی می بود.
اردوغان روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در بلگراد در این زمینه صحبت کرده و گفت: «من به کسانی که روسیه را دست کم می گیرند، میگویم: شما در اشتباه هستید. روسیه کشوری نیست که بتوان آن را دست کم گرفت. روسیه عرضه گاز طبیعی را کاهش داده و قیمت ها در اروپا افزایش یافته است. همه چیز متفکرانه است. چرا قبلا به این موضوع فکر نکردید؟ مسلماً در چنین شرایطی، وقتی که همه به روسیه حمله میکنند، آنها هم از همه ابزاری که در اختیار دارند برای دفاع از خود استفاده خواهند کرد.»
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که اوضاع در اوکراین هر چه زودتر به نتیجه صلح برسد. رهبر ترکیه یادآور شد، این کشورهای غربی هستند که باید اجازه دهند جهان دوباره روی صلح را ببیند.
اردوغان یک روز قبل نیز گفته بود که اروپا در زمستان امسال با مشکلات قابل توجهی روبرو خواهد شد و در خصوص محدودیت عرضه گاز از سوی روسیه یادآور شد، ” اروپا آنچه را که خود کاشته است، درو می کند”.
اردوغان تسلیحات ارائه شده توسط غرب به اوکراین “فلزات قراضه” نامید
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، تسلیحاتی که غرب برای کییف تامین میکند، را “فلزات قراضه” خواند.
اردوغان روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از گفتگو با الکساندر ووچیچ، همتای صربستانی خود در بلگراد این مسئله را بیان کرد و گفت: آنها (غربیها) میگویند که به اوکراین سلاح میفرستند. اینها یک مشت فلزات قراضه و ضایعاتی است که دارند به اوکراین ارسال میکنند.»
رهبر ترکیه همچنین گفت: سیاست کشورهای غربی در خصوص اوکراین کاملاً اشتباه است. وی یادآور شد که آنکارا به یک سیاست متعادل در رابطه با مسائل پیرامون اوکراین پایبند مانده است و سعی دارد به حل و فصل این بحران کمک کند.
پوتین: تجارت بین روسیه و چین به 200 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه در دیدار با ” لی ژانشو”، رئیس کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین در حاشیه مجمع اقتصاد شرق در ولادی واستوک روسیه، پیش بینی کرد که روسیه و چین ممکن است به زودی به حجم روابط تجاری 200 میلیارد دلاری برسند.
وی یادآور شد: «مشارکت راهبردی ما در حال توسعه است و با موفقیت در حال توسعه است. میزان مبادلات بازرگانی ما در حال رشد است. این سال گذشته قابل توجه بود – 36 درصد و در حال حاضر به 140 میلیارد دلار رسیده است. این رقم همچنان به رشد خود ادامه داده و در نیمه اول سال 30 درصد دیگر هم رشد کرده است. ظاهراً ما واقعاً به زودی به 200 میلیارد دلار خواهیم رسید.»
روسیه فهرست نمایندگان ممنوع الورود از اتحادیه اروپا را گسترش داد
وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور فهرست نهادهای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن که از ورود به خاک فدراسیون روسیه منع شدهاند، را بار دیگر گسترش داده است.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: «محدودیتها بهویژه برای مقامات نظامی اتحادیه اروپا، کارکنان عالی رتبه سازمانهای مجری قانون کشورهای عضو اتحادیه اروپا، نمایندگان سازمانهای تجاری اروپایی در تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی درگیر در تأمین محصولات نظامی به اوکراین، اعمال میشود.»
در این سند یادآوری شده: «این مسئله نشان میدهد که اتحادیه اروپا نمیخواهد برای برقراری صلح در اوکراین و در اروپا سرمایهگذاری کند، آنها خط مشی طولانیتر درگیری نظامی در اوکراین را حفظ میکنند و ساکنان کشورهای اتحادیه اروپا مجبورند تاوان چنین سیاست جنگ طلبانهای را از جیب خود بپردازند.»
وزارت امور خارجه روسیه افزود که عرضه تسلیحات و تجهیزات نظامی مرگبار به اوکراین، که از طریق اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن انجام میشود، تنها وضعیت انسانی در اوکراین و در منطقه دونباس را پیچیده میکند و کل قاره اروپا را به خطر میاندازد.»
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که محدودیتهای اعمال در واکنش به تحریمهای منظم علیه اشخاص حقیقی و حقوقی روسیه اعمال شده است. آنها همچنین هشدار دادند که هرگونه اقدام غیردوستانه در قبال روسیه “با پاسخ متقابل و سختی روبرو خواهد شد.”
پایان گزارش/