وی گفت: « ما حجم عظیمی از حقایق را ارائه کردیم که نشان میدهد چگونه اوکراین برای ایفای نقش «یک کشور ضدروسی» و نقش سکوی پرتابی برای ایجاد و اجرای تهدیدات علیه امنیت روسیه آماده میشد. من در اینجا میتوانم به شما اطمینان دهم که ما اجازه چنین کاری را نخواهیم داد.»
لاوروف یادآور شد که کشورهای غربی آشکارا حقایق تلخ و ناخوشایند در مورد جنایات جنگی اوکراین را پنهان میکنند و گاهی صراحتاً حقیقت را سیاهنمایی میکنند، از جمله اینکه ارتش اوکراین همواره از تأسیسات غیرنظامی این کشور برای استقرار مراکز نظامی و تسلیحات سنگین استفاده کرده است. وی افزود: «روسیه شواهد زیادی از اقدامات جنایتکارانه نیروهای نظامی اوکراین دارد. تا به امروز بیش از 3000 شکایت در خصوص جنایات علیه مردم ساکن منطقه دونباس به دادگاه کیفری بین المللی ارسال شد که تمامی آنها نادیده گرفته شده است.»
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که مقامات کییف در سالهای اخیر تهاجم همه جانبهای را علیه روس زبان اوکراینی انجام داده و تمامی حقوق ملی آنها در اوکراین را نقض کردند. به گفته لاوروف، اوکراین اکنون به یک کشور توتالیتار نازی تبدیل شده که در آن هنجارهای حقوق بشردوستانه بین المللی کاملاً نقض میشود، در حالی که هیچکس در غرب به این واقعیات توجهی نکرده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا به اوکراین فشار می آورند تا عملیات نظامی را به خاک روسیه منتقل کند. وی یادآور شد که غرب سیاست ” روسهراسی” کامل را سلاح خود قرار داده و دهها سال است که نفرت از روسیه را پرورش داده است. به گفته وی، هدف غرب تضعیف و نابودی روسیه است و در این راه، اوکراینیها “به گوشت دم توپ تبدیل شده” و به جنگ با روسیه سوق داده شدند، جنگی که در واقع فراهم سازی شرایط آن از سال 2014 آغاز شد.
آغاز همه پرسی برای پیوستن به روسیه در منطقه دونباس اوکراین
در دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوهانسک و همچنین در مناطق تحت کنترل روسیه در خرسون و زاپروژیه، از صبح امروز، جمعه، برگزاری همه پرسی سراسری درباره پیوستن به ترکیب فدراسیون روسیه آغاز شده است.
طبق اطلاعات خبرگزاری نووستی، در شرایط اجرای عملیات نظامی، مشکلاتی در این رابطه وجود دارد، ولی مقامات محلی تمامی تدابیر لازم برای ایجاد حداکثر امنیت برای شرکت کنندگان در این همه پرسی را اتخاذ کردهاند.
لازم به یادآوری است، چند روز قبل اعلام شده بود مردم ساکن مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیه در خاک اوکراین در جریان همه پرسی که از 23 تا 27 ماه سپتامبر (اول تا پنجم مهر ماه) برگزار میشود، دیدگاه خود درباره پیوستن به ترکیب روسیه را اعلام خواهند کرد.
دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری مردمی دونتسک، پیش از این با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در این باره صحبت و از وی درخواست کرده در صورت اتخاذ تصمیم مثبت ساکنان این منطقه، «در کوتاهترین زمان ممکن» موضوع پیوستن جمهوری دونتسک به ترکیب روسیه را بررسی کند.
در همین رابطه نظرسنجی انجام شده نشان داده است که اکثریت قریب به اتفاق ساکنان دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق خرسون و زاپروژیه از پیوستن به روسیه حمایت میکنند: 94 درصد از مردم دونتسک، از آمادگی خود برای شرکت در همه پرسی به نفع پیوستن به روسیه صحبت کردند. در منطقه لوهانسک 93 درصد از شهروندان بالغ از این گزینه حمایت کردند، در منطقه زاپروژیه 87 درصد شهروندان آماده حمایت از این موضوع بوده و در منطقه خرسون نیز 80 درصد.
ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه تاکید کرده است که اگر مردم جمهوریهای دونباس در جریان همه پرسی اراده قاطع خود را اعلام کنند که می خواهند بخشی از خاک روسیه باشند، نمایندگان دوما از این تمایل آنها حمایت خواهند کرد.
لاوروف همه پرسی را پاسخی به درخواست زلنسکی از روسها برای خروج از اوکراین خواند
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته، در نشست شورای امنیت سازمان ملل در خصوص اوکراین اعلام کرد که همه پرسی که قرار است در دو جمهوری دونباس و در منطقه زاپروژیه و منطقه خرسون برگزار شود، پاسخی به درخواست ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای خارج شدن روسها از خاک اوکراین است.
لاوروف گفت: «آقای زلنسکی در یک مصاحبه در ماه آگوست سال گذشته بود که به همه کسانی که احساس روس بودن می کنند توصیه کرد که به نفع فرزندان و نوههای خود اوکراین را ترک کرده و به روسیه بروند. به نظر من تصمیماتی که اکنون از سوی ساکنان تعدادی از مناطق اوکراین در باره برگزاری همه پرسی پیوستن به ترکیب فدراسیون روسیه گرفته شده است، پاسخی مناسب به درخواست او است.»
لاوروف «جنگ صلیبی» ناتو را عامل بحران در روابط روسیه و غرب دانست
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، بامداد امروز، جمعه، در دیدار با “کاردینال پیترو پارولین”، وزیر امور خارجه واتیکان در نیویورک، یادآور شد که بحران کنونی در روابط با غرب نتیجه «جنگ صلیبی» ناتو با هدف نابود کردن روسیه است.
طبق اطلاعات وزارت امور خارجه روسیه، در جریان این این گفتگو، سرگئی لاوروف دلایل بحران کنونی در روابط روسیه و غرب که نتیجه «جنگ صلیبی» ناتو برای نابودی روسیه و ایجاد شکاف در جهان در جهت رسیدن به اهداف آنها بود، را برای وی تشریح داد.
وزیر خارجه روسیه در عین حال تاکید کرد که این کشور در حال حاضر اقداماتی را برای تضمین استقلال و امنیت خود انجام میدهد.
لاوروف و گوترش لزوم اجرای کامل توافقنامه استانبول را تایید کردند
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل صبح امروز، جمعه، در نشستی دوجانبه در حاشیه مجمع عمومی این سازمان، به این نتیجه رسیدند که توافقات مربوط به صادرات محصولات غلات که در اواخر ماه آگوست در استانبول بدست آمده باید به طور کامل اجرا شود.
طبق اطلاعات منتشره از سوی وزارت خارجه روسیه، در این دیدار روند اجرای توافقات استانبول در خصوص صادرات مواد غذایی اوکراین از بنادر دریای سیاه و صادرات بدون مانع محصولات کشاورزی و کودهای کشاورزی روسیه به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت و در پایان طرفین بر لزوم اطمینان از ماهیت توافقات و اجرای کامل آنها تاکید کردند.
وزارت امور خارجه افزود: طرفین همچنین طیف گستردهای از موضوعات در خصوص تعامل روسیه با سازمان ملل مورد بررسی قرار دادند و ابتکارات خاصی را برای بهبود کارایی این همکاری مورد بحث قرار دادند.
لاوروف هیئت اتحادیه عرب را از پیدایش بحران پیرامون اوکراین آگاه کرد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بامداد امروز، جمعه، در دیدار با هیئت نمایندگی گروه تماس اتحادیه کشورهای عربی درباره اوکراین، در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، آنها را از عوامل موثر در پیدایش بحران اوکراین مطلع کرد.
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که لاوروف در این نشست، اطلاعات مفصلی در مورد پیدایش بحران اوکراین در نتیجه کودتای تحت حمایت تعدادی از کشورهای غربی در سال 2014 و روند اوضاع کنونی در اوکراین در جریان اجرای عملیات نظامی ویژه روسیه ارائه کرد. در عین حال، تاکید شد که اولویت بی قید و شرط برای روسیه، حفاظت از مردم غیرنظامی در منطقه دونباس، غیرنظامی کردن و نازی زدایی اوکراین است.
طبق این اطلاعات، طرف روسی از مواضع متوازن اتحادیه عرب در زمینه وضعیت اوکراین که در نشست عادی شورای وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در اوایل ماه سپتامبر در قاهره تایید شد، بسیار قدردانی کرد.
درخواست وزرای خارجه آلمان و فرانسه برای دیدار با لاوروف در مجمع عمومی سازمان ملل
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که وزاری امور خارجه آلمان و فرانسه و همچنین نماینده یکی از کشورهای شمال اروپا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شدهاند. زاخارووا این مطلب را در پاسخ به سئوال خبرنگاران در این باره که آیا درخواستی از سوی کشورهای غربی برای برقراری ارتباط با هیئت نمایندگی روسیه در مقر سازمان ملل صورت گرفته یا خیر، بیان کرد.
وی همچنین یادآور شد که مقامات غربی، از جمله از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، شروع به درخواست ملاقات با ما کردند. به گفته وی، این مسئله که روسیه در جریان نشست مجمع عمومی سازمان ملل در انزوای کامل قرار دارد، صحت ندارد و دیدارهای دوجانبه بسیار سرگئی لاوروف، گویای این واقعیت است.
وزیر خارجه چین بر موضع کشورش درباره وضعیت اوکراین تاکید کرد
وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین شب گذشته، در دیدار با جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک علام کرد که مقامات پکن در قبال درگیری نظامی کنونی در اوکراین منفعل نخواهد بود، ولی هیچ اقدامی در جهت تشدید تنش انجام نخواهد داد و به آتش درگیری در این دامن نخواهد زد.
وانگ ایی یادآور شد که پکن به نقش سازنده خود در عرصه بین المللی پایبند خواهد بود. وی در عین حال تاکید کرد که چین از تلاشهای اتحادیه اروپا برای دستیابی به صلح حمایت میکند.
وزیر خارجه چین روز گذشته نیز در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که هیچکس نمی تواند روسیه را از نقش مهمی که در سازمان ملل ایفا میکند، محروم سازد. وی یادآور شد که کشورش از زمان آغاز جنگ اوکراین از حمایت از تحریمهای سایر کشورها علیه روسیه خودداری کرده است.
وزیر خارجه برزیل خواستار حل و فصل دیپلماتیک اوضاع اوکراین شد
کارلوس آلبرتو فرانکو فرانچا، وزیر امور خارجه برزیل در نشست شورای امنیت سازمان ملل در خصوص اوضاع اوکراین اعلام کرد که وضعیت فعلی پیش بینی پیامدهای درگیری نظامی کنونی در اوکراین را دشوار کرده و خطر تشدید مناقشه را افزایش داده است.
وی گفت: «اکنون زمان تمرکز بر اختلافات یا منزوی کردن طرفین این درگیری نیست. برعکس، باید تلاش کرد که آنها را به سمت برقراری آتش بس فوری و آغاز مذاکرات صلح و گفتگو دعوت کرد، اقدامی که متاسفانه اکنون انجام نمیشود.»
وزیر امور خارجه برزیل همچنین در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با سرگئی لاوروف همتای روس خود دیدار کرد. وزیران دو کشور بار دیگر بر نگرانیها درباره تأثیر تحریمهای یکجانبه بر امنیت جهانی غذا و انرژی تأکید کردند.
نخست وزیر ژاپن قول داد به حمایت از اوکراین ادامه دهد
فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، صبح امروز، جمعه، در دیدار با دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ، به وی وعده داد که توکیو به حمایت خویش از کییف و حفظ تحریمها علیه روسیه ادامه خواهد داد.
کیشیدا همچنین انتقادات خود از روسیه، از جمله در ارتباط با “تهدیدات هستهای” که بارها توسط طرف روسی رد شده، را تکرار کرد. وی همچنین برنامه برگزاری همه پرسی در مورد موضوع الحاق دو جمهوری دونتسک و لوهانسک در دونباس و مناطق زاپروژیه و خرسون به روسیه را محکوم کرد.
نخست وزیر ژاپن همچنین قول داد که تلاشهای فعالی در عرصه بین المللی برای بازسازی زیرساختارهای تخریب شده اوکراین بعد از جنگ، از جمله به عنوان بخشی از ریاست گروه هفت در سال آینده و به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل انجام دهد.
وزیر خارجه مجارستان: ما هیچ فایدهای در ادامه تحریمهای جدید علیه روسیه نمیبینیم
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان صبح امروز، جمعه، پس از دیدار با سرگئی لاوروف، همتای روس خود به خبرنگاران اعلام کرد که این کشور هیچ فایدهای در پیروی از بسته جدید تحریمها علیه فدراسیون روسیه نمیبیند.
وی گفت: مواضع ما در این باره کاملا روشن است. ما هیچ دلیل منطقی برای دنبال کردن بسته جدیدی تحریمها، به ویژه در زمینه انرژی، نمی بینیم. برای ما این مسئله یک «خط قرمز» واضح است. ما نمیخواهیم مردم مجارستان را مجبور به پرداخت هزینه جنگی کنیم که در آن هیچ دخالتی ندارند.»
وزیر امور خارجه مجارستان یادآور شد: «البته اگر طرحی باشد، در مباحثات شرکت می کنیم تا نظر خود را بیان کنیم، ولی با هر اقدامی که مغایر با منافع ملی ما باشد، موافقت نخواهیم کرد.»
وی افزود: «اقتصاد اروپا به سمت رکود پیش میرود و این وضعیت بر خلاف منافع کشورهای اروپا و مردم آنها است. ما امیدواریم که اوضاع هر چه زودتر بهبود یافته و صلح برقرار شود تا همه مشکلات حل شود.»
زلنسکی از آلمان به دلیل عدم تمایل به تامین تانک اوکراین انتقاد کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، از آلمان به دلیل امتناع از ارسال تانکهای مدرن و سایر وسایل نقلیه زرهی برای ارتش اوکراین انتقاد کرد. او این موضوع را در مصاحبه با روزنامه بیلد بیان کرد.
وی همچنین از مقامات آلمانی خواست تا به تصمیم ایالات متحده و دیگر کشورها در زمینه تامین تسلیحات نگاه نکنند. به عقیده وی، همه باید در قبال خودشان مسئول باشند.
دولت آلمان بارها از ارسال برخی انواع تانک به کییف خودداری کرده است. در اواسط ماه سپتامبر، کریستینا لامبرشت، وزیر دفاع آلمان گفت که هیچ کشور دیگری هنوز چنین تجهیزات نظامی را به اوکراین ارائه نکرده است و آلمان این کار را بطور یکجانبه انجام نخواهد داد. زلنسکی امتناع برلین از تامین تجهیزاتی اوکراین را به “گذشته نازی” آلمان مرتبط دانست.
وزیر خارجه اوکراین مدعی شد ناتو تمایل دارد به اوکراین بپیوندد
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین در کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه شورای امنیت سازمان ملل، وقتی از وی در خصوص عضویت این کشور در ناتو سؤال شد، اعلام کرد که این پیمان آتلانتیک شمالی است که میخواهد به اوکراین بپیوندد.
یک دیپلمات اوکراینی در پاسخ به این سئوال گفت: «من فکر میکنم که در شرایط کنونی این ناتو است که تمایل دارد به اوکراین بپیوندد».
پبش از این اولگا استفانیشینا، معاون نخست وزیر اوکراین نیز مدعی شده بود که این کشور ممکن است حتی قبل از پایان درگیری نظامی با روسیه، فرصت پیوستن به ناتو را پیدا کند.
پنتاگون اطمینان داد: وضعیت آمادگی نیروهای هستهای در برابر تهدیدات احتمالی از سوی روسیه تغییر نکرده است
سرتیپ نیروی هوایی “پاتریک رایدر” سخنگوی پنتاگون شب گذشته، پنجشنبه اعلام کرد که آمادگی نیروهای هستهای ایالات متحده با توجه به اظهارات اخیر رئیس جمهوری روسیه بدون تغییر باقی مانده است.
خبرنگاران در یک نشست خبری از سخنگوی پنتاگون در رابطه با سخنان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و قصد وی برای استفاده از تمامی ابزارهای موجود، از جمله سلاحهای هستهای، برای حفاظت از تمامیت ارضی روسیه و مردم آن سئوال کردند. وی گفت: «من قصد ندارم در مورد سیاست روسیه در استفاده از سلاح هستهای اظهار نظر کنم. از نظر ما هیچ چیزی وجود نداشت که ما را مجبور کند سطح آمادگی خود را تغییر دهیم. البته، ما به نظارت دقیق بر اقدامات طرف روسی ادامه خواهیم داد و هرگونه اظهارات رهبری روسیه را جدی خواهیم گرفت. تاکنون چیزی که نشان دهنده نیاز به تغییر وضعیت آمادگی ما باشد، وجود نداشته است.»
ولادیمیر پوتین در سخنانی خطاب به مردم روسیه اعلام کرد که مسکو آماده است تا از تمام ابزارهای تخریبی که در اختیار این کشور است برای محافظت در برابر تجاوز استفاده کنند. رهبران غربی این سخنان را تهدیدی برای استفاده از سلاح هستهای ارزیابی کردند. به ویژه، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل را با نقل قولی از پوتین در این باره آغاز کرد.
بایدن سفیر جدید آمریکا در روسیه را معرفی کرد
کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، نامزدی خانم “لین تریسی” که در حال حاضر ریاست نمایندگی دیپلماتیک ایالات متحده در ارمنستان را بر عهده دارد، برای سمت سفیر جدید این کشور در روسیه را برای بررسی به مجلس سنا فرستاده است.
در این گزارش آمده است: «نامزد معرفی شده برای پست سفیری در روسیه به سنا: دیپلمات پر تجربه و حرفهای لین تریسی است که پیش از این نیز در مسکو فعالیت داشته و اکنون نیز وظیفه سرپرستی نمایندگی ایالات متحده در ایروان را برعهده دارد.»
در این رابطه سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه گفت که مسکو موافقت خود برای انتصاب خانم لین تریسی به عنوان سفیر جدید آمریکا در روسیه را اعلام کرده است.
در صورت منصوب شدن به سمت سفیر ایالات متحده در فدراسیون روسیه، لین تریسی، نخستین زن در این سمت خواهد بود.
روسیه در حال آماده سازی ممنوعیت ورود کامیونهای سنگین از اروپا است
طبق اطلاعات روزنامه “ایزوستیا”، دولت فدراسیون روسیه در حال کار روی طرحی جدید است و قصد دارد از اول اکتبر ممنوعیت ورود کامیونهای سنگین شرکتهای حمل و نقل اتحادیه اروپا، انگلیس، نروژ و اوکراین به خاک روسیه را اعلام کنند. صحت این مسئله توسط دو منبع خبری نزدیک کابینه وزرای دولت تأیید شده است.
طبق این اطلاعات، این سند هنوز در ادارات مربوطه در حال بررسی است و تصمیم نهایی در مورد تصویب آن گرفته نشده است. یکی دیگر از منابع آگاه این روزنامه گفت: مسئولان در مورد ارائه چنین ممنوعیتی موضع گیری واحد اصولی دارند، تنها سوال فهرست کالاهایی است که مشمول موارد استثنا در این رابطه هستند.
هشدار نماینده روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا درباره مداخله غرب در اوضاع اوکراین
الکساندر لوکاشویچ، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا شب گذشته در جریان نشست شورای دائمی این سازمان تاکید کرد که این کشور برای هر سناریویی آماده است و به غرب نسبت به مداخله خطرناک در روند اوضاع اوکراین هشدار لازم را داده است.
این دیپلمات گفت: «ما برای هر سناریویی آماده هستیم و به شرکای غربی سابق خود نسبت به مداخله خطرناک در اوضاع اوکراین هشدار میدهیم. در نهایت، هدف اصلی این است که اجازه ندهیم بازیگران ژئوپلیتیک فرامنطقهای، امنیت منطقه ما را از طریق تشدید اوضاع در اوکراین تضعیف کرده و مردم ساکن آن که اکنون عملاً به “خوراک دم توپ” تبدیل شدهاند را بیش از این به خطر بیاندازند.»
لوکاشویچ تاکید کرد که رهبری سازمان امنیت و همکاری اروپا به طور سیستماتیک جنایات طرف اوکراینی را پنهان کرده و عملاً در ارتکاب جنایات آنها شریک است و حتی کییف را برای آن تحت فشار قرار می دهد. علاوه بر این، به گفته وی، غرب با اقدامات خود در اوکراین، قاره اروپا و کل جهان را در آستانه حوادثی قرار داده است که نتیجه غیرقابل پیش بینی برای همه بشریت دارد.
وزیر خارجه بلاروس: هیچ سرباز بلاروسی و حتی یک قطعه تجهیزات به اوکراین ارسال نشده است
ولادیمیر ماکی، وزیر امور خارجه بلاروس شب گذشته، پنجشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد ه حتی یک سرباز این کشور و حتی یک قطعه تجهیزات نظامی بلاروس به اوکراین فرستاده نشده است.
وی گفت: «کارشناسان مستقل سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز تایید میکنند که بلاروس کاملاً مطابق با هنجارها و اصول حقوق بین الملل عمل کرده و در درگیری مسلحانه کنونی در اوکراین هیچ دخالتی ندارد. تمامی اتهامات غرب علیه بلاروس در این زمینه کاملا بی پایه و بی اساس است.»
ماکی همچنین تاکید کرد که بلاروس میخواهد در مذاکرات روسیه و اوکراین مشارکت داشته باشد و آماده است به ادامه مذاکرات از جمله در خاک بلاروس کمک کند.
وزارت دفاع روسیه: در پاییز امسال، 120 هزار نفر برای خدمت سربازی فراخوانده میشوند
دریاسالار “ولادیمیر تسیملیانسکی” سخنگوی اداره اصلی سازمانی و بسیج ستاد کل نیروهای مسلح روسیه اعلام کرد که تعداد افراد فرا خوانده شده برای خدمت سربازی در پاییز سال جاری (2022) نسبت به پاییز 2021 کمتر و به 120 هزار نفر خواهد رسید.
این مقام نظامی گفت: «این تعداد کمتر از پاییز سال گذشته است، البته حتی در طول عملیات نظامی ویژه در دونباس هم این تعداد به طور کامل نیازهای نیروهای مسلح کشور را برآورده میکند».
وی یادآور شد که تعداد شهروندانی واجد شرایطی که برای خدمت سربازی فراخوانده می شوند قبل از شروع هر دوره فراخوان، توسط حکمی از سوی رئیس جمهوری روسیه تعیین می شود.
تسیملیانسکی همچنین تاکید کرد که شهروندان فراخوانده شده برای خدمت سربازی در عملیات ویژه حفاظت از دونباس شرکت نخواهند کرد.
به عقیده مقامات آمریکایی؛ اکنون وقت آن نیست که طبق معمول با روسیه برخورد کنیم
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی ایالات متحده شب گذشته اعلام کرد که مقامات واشنگتن بر این باورند که در حال حاضر زمان «برقراری تماس و روابط با مسکو طبق روال عادی» نیست. وی این مسئله را در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره زمان از سرگیری احتمالی گفت وگوها درباره ثبات راهبردی بین دو کشور پاسخ داد.
پیش از این، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه یادآور شده بود که روسیه کانال ارتباطی قابل توجهی با ایالات متحده برای بررسی مسائل وجود ندارد. او توضیح داد که سفارت دو کشور برای این کار تلاش کرده و همچنین فرصتهایی برای مذاکره تلفنی وجود دارد.
قصد اردوغان برای مذاکره مجدد با پوتین و زلنسکی درباره وضعیت اوکراین
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه قصد دارد بار دیگر با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، تلفنی گفتگو کند. وی گفت، پس از بازگشت از ایالات متحده، جایی که در حال حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت دارد، این کار را انجام خواهد داد.
اردوغان یادآور شد که موضوع این گفتگوها، مسلماً وضعیت پیرامون اوکراین خواهد بود.
وی همچنین گفت که رهبران جهان باید با رئیس جمهوری روسیه “گفتگو” کنند تا “درهای گفتگو در جهان باز شود”. اردوغان افزود: متأسفانه سازمان ملل نتوانست به درگیری در اوکراین پایان دهد، خونریزی را متوقف کند و راه حلی برای بحران انرژی و غذا بیابد.
او همچنین تبادل زندانیان بین دو طرف روسی و اوکراینی را گامی مهم ارزیابی کرد.
رهبران اتحادیه اروپا ممکن است در نشست پراگ اقدامات جدید علیه روسیه را تصویب کنند
رهبران کشورهای اتحادیه اروپا ممکن است در نشستی در پراگ در اوایل ماه اکتبر اقدامات جدیدی را علیه روسیه تصویب کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خبری خود : «انتظار میرود کمیسیون اروپا هفته آینده پیشنهادهای مکتوبی در مورد تحریمهای جدید ضدروسی را ارائه کند و رهبران 27 کشور عضو اتحادیه اروپا میتوانند در دیدار خود در تاریخ 6 و 7 اکتبر در پراگ آنها را تأیید کنند».
به گفته منابع خبری این آژانس، از جمله اقدامات مورد بحث در اتحادیه اروپا، تشدید محدودیتها بر صادرات فناوریهای پیشرفته به روسیه و تحریمهای جدید علیه برخی افراد است. به ویژه ممنوعیت صادرات کالاهای لوکس به روسیه و تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه نیز در حال بررسی است.
پیش از این گزارش شده بود که اتحادیه اروپا به تهیه بسته هشتم تحریم ها سرعت بخشیده است.
بالگردهای نیروی هوایی آمریکا در حال پرواز به سمت اودسا مشاهده شدند
اطلاعات منتشره در وب سایت ردیابی پرواز Flightradarدر روز پنجشنبه نشان داده است که چند فروند باگردهای آمریکایی از نوع UH-60 Black Hawk (“شاهینهای سیاه”) در مسیر حرکت به سمت بندر اودسا در جنوب اوکراین از طریق آسمان رومانی در حال پرواز بودند.
طبق این دادهها، در مجموع سه فروند بالگرد نظامی نیروهای مسلح ایالات متحده روی نقشه رادار دیده شدند. با این حال، نقطه پایان مسیر حرکت آنها ناشناخته است. بر اساس برخی گزارشات، بالگردهای بلک هاکس در حال اسکورت هواپیمایی هستند که هدف آن نیز مشخص نشده است.
پیش از این ژنرال جیمز هکر، فرمانده نیروی هوایی ایالات متحده در اروپا و آفریقا، پیش بینی کرده بود کرد که اوکراین تنها طی 2 تا 3 سال آینده قادر به دریافت جنگنده بمب افکنهای F-16آمریکایی خواهد بود.
هشدار ریابکوف درباره خطرات ناشی از جنگ ترکیبی غرب علیه فدراسیون روسیه
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه شب گذشته به خبرنگاران اعلام کرد که یک جنگ ترکیبی علیه روسیه در جریان است و خطرات مرتبط با آن را نمی توان دست کم گرفت.
ریابکوف گفت: «در غرب افراد زیادی وجود دارند که می خواهند درباره «خط قرمزها» حدس و گمان بزنند. ارائه چنین تفاسیر فرضی به جامعه بین المللی، به خودی خود باعث بی ثباتی اوضاع می شود، یعنی هر گام بعدی، از جمله در حوزه اطلاع رسانی، هنگام بحث در مورد این موضوع توسط مخالفان ما، با هدف تشدید اوضاع و نه در تنش زدایی صورت میگیرد.»
به گفته این دیپلمات، و این وضعیت بازتابی از انجام یک جنگ ترکیبی تمام عیار علیه روسیه است که به هیچ وجه نباید خطرات مرتبط با این موضوع را نادیده گرفت.
ماکرون خواستار انجام هر کاری برای از سرگیری مذاکرات بین روسیه و اوکراین شد
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه شب گذشته در مصاحبهای اعلام کرد که پاریس باید تمام تلاش خود را برای بازگرداندن اوکراین و روسیه به پشت میز مذاکره به محض آمادگی انجام دهد.
ماکرون از بیان سناریوهایی برای توسعه روند اوضاع در اوکراین به منظور جلوگیری از تشدید درگیری امتناع کرد، ولی پیشنهاد کرد که “هر کاری” ممکن است برای بازگرداندن مجدد مسکو و کییف به سمت مذاکرات انجام دهد.
رهبر فرانسه یادآور شد که برای آغاز مذاکرات، باید خواستههای اوکراین از جمله بازگرداندن مرزهای ملی،”حداقل به شکلی که در ماه فوریه وجود داشت” در نظر گرفته شود. ماکرون در جمع بندی پایانی تاکید کرد که فرانسه با روسیه در جنگ نیست و آماده ادامه گفتگوها با مسکو است.
در اتحادیه اروپا معتقدند؛ مذاکره با لاوروف بی فایده است
پیتر استانو، سخنگوی رسمی دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بیان کرد که اتحادیه اروپا کانالهای ارتباطی خود با مسکو را قطع نکرده است، ولی دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در نیویورک در شرایط کنونی، اقدامی کاملا بی معنی است.
وی در یک نشست خبری در بروکسل گفت: «به طور کلی، ما درک می کنیم که در حال حاضر مذاکره با مقامات روسی فایده ای ندارد. در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا این درک وجود دارد که در این شرایط خاص، برای مثال، دیدار با لاوروف در نیویورک ارزشی ندارد، زیرا این کار نتیجه مطلوبی را نخواهد داشت.»
استانو یادآور شد که در اتحادیه اروپا، آنها بر این باورند که در حال حاضر روسیه ظاهرا نه به حل و فصل مناقشه، بلکه فقط به تشدید آن علاقه دارد.
مسکو 87 شهروند کانادایی را از ورود به روسیه منع کرد
وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که مسکو در واکنش به تحریمهای ضدروسی اوتاوا، 87 شهروند کانادایی را از ورود به خاک فدراسیون روسیه منع کرده است.
این وزارتخانه فهرستی از اسامی شهروندان مشمول تحریم را منتشر کرده است. در میان آنها روسای استانها و مناطق، مقامات ارتش، رؤسای شرکت های تامین کننده سلاح و فن آوریهای نظامی برای ارتش اوکراین هستند.
در بیانیه وزارت خارجه آمده است: با توجه به اینکه فهرست تحریمهای کانادا ظاهراً گسترش خواهد یافت، اعلامیههای جدیدی در مورد «فهرست» شهروندان کانادایی از طرف روسیه منتشر خواهد شد. ما در این رابطه دقیقاً بر اساس اصل اقدام متقابل پیش میرویم.
در اواخر ماه آگوست نیز روسیه 55 شهروند کانادایی را از ورود به این کشور منع کرد که 48 نفر از آنها مقامات نظامی هستند.
لهستان خواهان افزایش نیروهای ناتو در جناح شرق به دلیل اعلام بسیج در روسیه شد
پاول سولوخ، رئیس دفتر امنیت ملی لهستان روز گذشته تاکید کرد که ناتو باید حضور خود در جناح شرقی اروپا و در خاک این کشور را در پس زمینه بسیج محدود اعلام شده توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در این کشور افزایش دهد.
وی گفت: «در ارتباط با اعلام بسیج در روسیه، ما باید بر افزایش حضور متحدان خود در جناح شرقی پافشاری کنیم. این یک استدلال مضاعف برای تقویت حضور ناتو در شرق اروپا است.»
سولوخ تاکید کرد که این موضوع در اولویت مباحثات آتی ناتو قرار خواهد داشت.
این مقام لهستانی همچنین اضافه کرد که با وجود هم مرز بودن این کشور با منطقه کالینینگراد روسیه، انتظار نمی رود که مرزها بیشتر از این تقویت شود. با این حال، وی افزود که وضعیت به صورت پویا در حال تغییر است و “چند ساعت دیگر ممکن است در وضعیت کاملا متفاوت قرار بگیریم.”
توضیح سخنگوی کرملین درباره برخی شایعات پیرامون اعلام بسیج جزئی در روسیه
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: وضعیت عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از دونباس پس از اعلام بسیج محدود در فدراسیون روسیه تغییری نکرده است.
پسکوف همچنین گزارش های اغراق آمیز از ایجاد صف در مرزهای روسیه و خرید بلیط برای خارج شدن از کشور به دلیل اعلام بسیج را اطلاعات جعلی و دروغ محض نامید. وی افزود که باید با این اطلاعات بسیار با دقت برخورد شود تا قربانی آن نشد.
وی یادآور شد که تمامی جزئیات مربوط به بسیج توسط وزارت دفاع روسیه تعیین و به اطلاع عموم خواهد رسید.
سخنگوی کرملین همچنین اطلاعات مربوط به برنامههایی برای فراخوانی یک میلیون نفر در چارچوب بسیج محدود را تکذیب کرده و این خبر را یک دروغ نامید.
وی افزود: هیچ تصمیمی در خصوص اقداماتی برای بسیج اقتصادی در روسیه گرفته نشده است.
پایان گزارش/