به گزارش گروه سیاسی مجمع جوانان ، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه وعده داد که این کشور مسلماً به اخراج کارکنان نمایندگی‌ دائم فدراسیون روسیه در مقر اتحادیه اروپا و همچنین برخی کشورهای اروپایی پاسخ مناسب خواهد داد.

زاخارووا تاکید کرد که واکنش مسکو به اقدامات کشورهای اروپایی در رابطه با اخراج دیپلمات‌های روسیه که ضربه دیگری به روابط دوجانبه مرسوم وارد کرده، برای آنها ملموس بوده و پیامدهای ویرانگر اجتناب‌ناپذیری در پی خواهد داشت و مسئولیت این شرایط تنها برعهده پایتخت‌های اروپایی است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز یادآور شد که اخراج دیپلمات‌های روس از کشورهای اروپایی، اقدامی کوته فکرانه است که ارتباطات بین کشورها را بیشتر از قبل پیچیده خواهد کرد و همچنین مسکو را ناگزیر به برداشتن گام‌های متقابل می‌کند.

کشورهای اروپایی طی روزهای اخیر ده‌ها دیپلمات روس را اخراج کرده‌اند. بدین ترتیب که در اوایل آوریل، اسپانیا از اخراج 25 دیپلمات روسی خبر داد و گفت که روس‌ها ظاهراً امنیت ملی را تهدید می‌کنند. ایتالیا از اخراج 30 دیپلمات روسی به همین دلیل خبر داد. دانمارک 15 دیپلمات روس را “عنصر نامطلوب” اعلام کرد. در آلمان نیز قصد دارند 40 کارمند نمایندگی دیپلماتیک روسیه را از این کشور اخراج کنند. علاوه بر این، پرتغال، سوئد، لتونی، استونی، اسلوونی و رومانی نیز از اخراج کارکنان نمایندگی‌های دیپلماتیک روسیه خبر دادند.

در اواخر ماه مارس نیز دیپلمات‌های روسیه از جمهوری چک (یک دیپلمات)، بلژیک (21) و هلند (17) اخراج شدند.

لینکن تشدید فشارها بر مسکو را خواستار  شد

در آغاز رایزنی های دو روزه وزرای خارجه  ناتو، “آنتونی بلینکن”، وزیر امور خارجه ایالات متحده، خواستار افزایش فشارها بر روسیه شد. وی در سخنانی در بروکسل گفت که هدف ما حمایت از اوکراین، اعمال فشار فوق‌العاده بر روسیه و تقویت قابلیت‌های دفاعی خود است. پس از انجام همه این ها، اکنون نه تنها در مورد حفظ این تلاش، بلکه گسترش بیشتر آن صحبت خواهیم کرد.

هشدار آمریکا درباره عواقب تحریم کامل صادرات از روسیه

“جانت یلن”، وزیر خزانه داری ایالات متحده در سخنانی اظهار داشت که  اگر صادرات روسیه به طور کامل مسدود شود، احتمالاً قیمت جهانی نفت “از سقف آن عبور خواهد کرد”. یلن در جلسه استماع روز چهارشنبه در مجلس نمایندگان آمریکا گفت که بسیاری از کشورها، به ویژه در اروپا، بسیار وابسته به نفت روسیه هستند . یلن گفت: ما می‌خواهیم حداکثر درد را به روسیه وارد کنیم، اما باید مراقب باشیم که درد بی‌رویه به آمریکایی‌ها و شرکایمان وارد نکنیم.

یلن گفت که تحریم کامل صادرات روسیه با توجه به تقاضای بالا در حال حاضر مطلوب نیست. وی همچنین تاکید کرد زمانی که دیگر کشورها و تولیدکنندگان تولید نفت خود را افزایش دهند، شاید محدود کردن بیشتر صادرات از روسیه امکان پذیر باشد.

هشدار مسکو درباره خطر قطع روابط دیپلماتیک بین روسیه و غرب

مسکو بر این عقیده است که اخراج تعداد زیادی از دیپلمات های روسی از کشورهای غربی به دلیل جنگ اوکراین خطر قطع روابط دیپلماتیک را در بر دارد. “دیمیتری پسکوف”، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در مصاحبه ای با شبکه فرانسوی LCI گفت: اگر این رویه ادامه یابد، خطر بالقوه این اتفاق وجود دارد. وی افزود: اخراج دیپلمات ها پنجره تلاش های دیپلماتیک را می بندد. پسکوف گفت، اما در شرایط استثنایی درگیری اوکراین، دیپلماسی لازم است.

پسکوف همچنین  از تلاش‌های ویژه فرانسه و مذاکرات امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور این کشور و تلاش‌ها برای تسهیل مذاکرات بین اوکراین و روسیه استقبال کرد. وی همچنین گفت که تسلیحاتی که غرب در اختیار اوکراین قرار می دهد مانعی برای دستیابی به اهداف مسکو نیست.

ترکیه از تداوم مذاکرات مستقیم برای آتش بس از جمله در سطح وزرای خارجه اوکراین و روسیه خبر داد

ترکیه انتظار دارد مذاکرات مستقیم درباره آتش بس میان اوکراین و روسیه ادامه یابد. “مولود چاووش اوغلو”، وزیر امور خارجه ترکیه امروز چهارشنبه در حاشیه نشست ناتو در بروکسل گفت: انتظار می رود جلسات بیشتری در ترکیه، احتمالاً ابتدا بین تیم های مذاکره کننده و سپس بین وزرای خارجه برگزار شود.  بر این اساس هر دو طرف همچنین توافق کردند که روسای جمهور بتوانند با یکدیگر دیدار کنند.

در عین حال، “چاووش اوغلو” اذعان کرد که تصاویر جنایات جنگی که گفته می‌شود توسط روس‌ها در شهر بوچای اوکراین انجام شده  به فضای نسبتا مثبت مذاکرات آسیب رساند.. وی گفت: اما ما همچنان امیدوار و خوش بین هستیم.

بایدن: ممکن است جنگ اوکراین برای مدت طولانی ادامه یابد

جوبایدن رئیس جمهور آمریکا گفت جنگ هنوز تمام نشده است، ممکن است برای مدت طولانی ادامه یابد و ما به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد.

بلغارستان تجهیزات حفاظتی به اوکراین می‌دهد

بلغارستان، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو  برای اولین بار تجهیزات حفاظتی را به اوکراین ارسال می کند، اما فعلا همچنان تصمیمی برای ارسال تسلیحات به این کشور ندارد. دولت بلغارستان روز چهارشنبه در صوفیه تصمیم گرفت با 2000 کلاه ایمنی و 2000 جلیقه از اوکراین حمایت کند. لنا بوریسلاووا، سخنگوی دولت گفت که تجهیزات حفاظتی باید توسط غیر نظامیان استفاده شود.  ائتلاف دولتی در بلغارستان بر سر ارسال تسلیحات به اوکراین اختلاف نظر دارد.

لیتوانی بسته تحریمی جدید پیشنهادی کمیسیون اروپایی علیه روسیه را ناکافی دانست 

لیتوانی بسته تحریم های جدید علیه روسیه را که توسط اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا ارائه شده است، ناکافی می داند”. گابریلیوس لاندسبرگیس”، وزیر امور خارجه لیتوانی روز چهارشنبه در حاشیه دیدار با همتایان خود از کشورهای ناتو در بروکسل گفت: این مایوس کننده است که فقط می خواهیم واردات زغال سنگ روسیه را ممنوع کنیم. زغال سنگ تنها بخش بسیار کمی از واردات را تشکیل می دهد.

وی تحریم های نفتی را گام بعدی دانسته و در عین حال این مسئله را قابل درک دانست که محدودیت های واردات گاز از روسیه دشوارتر است و برخی کشورها باید بهتر در این راستا آماده شوند.

تراس: شدیدترین تحریم‌های ضدروسی را اعمال کردیم

لیز تراس وزیر خارجه انگلیس امروز چهارشنبه اعلام کرد شدیدترین تحریم‌هایی را که تاکنون علیه روسیه اعمال کرده‌ایم، اعلام کردم.

کرملین: آمادگی لهستان برای میزبانی تسلیحات هسته‌ای آمریکا تهدید جدی برای روسیه است

سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد آمادگی لهستان برای میزبانی تسلیحات هسته‌ای آمریکا تهدید جدی برای روسیه خواهد بود.

انگلیس 9 فرد جدید را به فهرست تحریم‌های ضدروسیه اضافه کرد

به دنبال اعمال تحریم‌های آمریکا علیه افراد و نهادهای روسی، انگلیس 9 فرد جدید را به لیست تحریم‌های خود علیه روسیه اضافه کرد.

آمریکا: اگر روسیه در نشست گروه 20 شرکت کند ما شرکت نخواهیم کرد

 وزیر خزانه داری آمریکا در نشستی خبری اعلام کرد در صورت شرکت روسیه، ایالات متحده در هیچ یک از نشست‌های گروه 20 در اندونزی شرکت نخواهد کرد.

وی همچنین افزود ایالات متحده هنوز اعمال تحریم ها علیه تجار روسی نزدیک به پوتین را به پایان نرسانده است.

آمریکا 2 دختر پوتین و همسر و دختر لاوروف را تحریم کرد

 خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی از اعمال تحریم ایالات متحده بر دو دختر پوتین و همسر و دختر وزیر امور خارجه روسیه خبر داد.
اسپوتنیک نوشت آمریکا همچنین میخائیل میشوستین نخست وزیر و دمیتری مدویدیف معاون شورای امنیت روسیه را تحریم کرده است.

افزایش واردات گاز طبیعی اروپا از روسیه در دوران جنگ اوکراین 

با وجود جنگ “ولادیمیر پوتین” با اوکراین، واردات گاز طبیعی اروپا از روسیه در ماه مارس افزایش یافته است. بر اساس محاسبات خانه تحلیل لندن ICIS که در دسترس اشپیگل قرار گرفته است شرکت دولتی گازپروم روسیه حداقل 10.14 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را به مشتریان اتحادیه اروپا و بریتانیا در اولین ماه کامل جنگ تحویل داده است.

این میزان تحویل گاز حدود یک چهارم بیشتر از فوریه و البته 36 درصد بیشتر از ژانویه بوده است. به این ترتیب  روسیه با سهم 23 درصدی، کمی جلوتر از نروژ (10.08 میلیارد متر مکعب) مهمترین کشور تامین کننده گاز اروپایی ها بوده است.

مجارستان از تشدید تحریم‌ها علیه روسیه حمایت نمی‌کند 

مجارستان اعلام کرده که نمی خواهد از تشدید تحریم ها علیه روسیه که توسط کمیسیون اتحادیه اروپا برنامه ریزی شده است، حمایت کند. “ویکتور اوربان”، نخست وزیر روز چهارشنبه در سخنانی در بوداپست گفت که گسترش محدودیت های واردات نفت و گاز از روسیه برای او خط قرمز است.

آلمان: اوکراین از ما خواسته درباره نوع و تعداد تسلیحات تحویلی به این کشور حرفی نزنیم

“کریستین لامبرشت”، وزیر دفاع فدرال آلمان در سخنانی در پارلمان این کشور به مسئله ارسال تسلیحات برای اوکراین پرداخته و گفت که دولت فدرال در این راستا در تماس دائمی با دولت اوکراین، شرکا و صنایع دفاعی است.

وی همچنین گفت: دلیلی وجود دارد که دولت فدرال علناً در مورد نوع و تعداد سلاح های تحویلی به اوکراین صحبت نمی کند. وی گفت: “اوکراین به صراحت آن را درخواست کرده است و ما از آن تبعیت می کنیم.” از نقطه نظر نظامی این مسئله مطرح است که روسیه از نوع و مقدار تسلیحات عرضه شده مطلع نشود و نتواند برای آنها آماده شود.

زاخارووا: درباره بوچا دروغ سازی کردند تا تحریم‌های روسیه را توجیه کنند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: درباره حادثه بوچه دروغ سازی صورت گرفته تا تحریم‌های ضد روسی توجیه داشته باشد و مذاکرات صلح روسیه-اوکراین تضعیف شود.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود: مقامات اوکراینی مسئول ارتکاب جنایات در شهر بوچا هستند.

ناتو: باید برای جنگی طولانی آماده شویم

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو امروز چهارشنبه گفت: باید تحریم‌ها علیه روسیه را حفظ کنیم، سطح دفاعی را افزایش دهیم و برای یک جنگ طولانی مدت آماده شویم.

تماس تلفنی نخست وزیر مجارستان با پوتین درباره آتش بس فوری

ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان گفت در تماس تلفنی با رئیس جمهور روسیه درباره لزوم آتش بس فوری در اوکراین صحبت کرده است.

وی افزود: اگر روسیه از ما بخواهد که قیمت گاز را به روبل پرداخت کنیم، این کار را خواهیم کرد.

اوربان همچنین پیشنهاد دیدار با رئیس جمهور اوکراین در بوداپست را به پوتین داد. اوربان پیشنهاد کرد که اولاف شولتز صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز در نشست روسای جمهور طرف های درگیر شرکت کنند. وی تاکید کرد که هر چه زودتر این نشست برگزار شود بهتر است.

مجمع عمومی سازمان ملل فردا درباره کنار گذاشتن روسیه از شورای حقوق بشر رای گیری می‌کند

خبرگزاری فرانسه اعلام کرد مجمع عمومی سازمان ملل فردا پنجشنبه درباره کنار گذاشتن روسیه از شورای حقوق بشر رای گیری می‌کند.

رویترز نیز به نقل از دیپلمات‌ها نوشت مجمع عمومی فردا به پیشنهاد آمریکا برای تعلیق روسیه از شورای حقوق بشر جلسه رای گیری برگزار می‌کند.

نروژ هم 3 دیپلمات روس را اخراج کرد

دولت نروژ هم در واکنش به وقایع بوچا  از دیپلمات های روسی خواسته است کشور را ترک کنند. وزارت امور خارجه نروژ گفت: سه دیپلمات در سفارت روسیه در اسلو در فعالیت هایی شرکت کرده‌اند که با وضعیت دیپلماتیک آنها سازگاری ندارد. بنابراین آنها را به اصطلاح افراد نامطلوب اعلام کرده و اخراج کرده‌اند.

صدر اعظم آلمان از پوتین خواست نیروهایش را از اوکراین خارج کند

“اولاف شولتز”، صدر اعظم آلمان در بیانیه ای در پارلمان آلمان به جنایات و وقایع اخیر در بوچا اشاره کرده و اعلام کرد: ما از تصاویر وحشتناک بوچا بسیار شوکه شده‌ایم.

وی افزود: قتل غیرنظامیان جنایت جنگی است. عاملان و مسببان آن باید پاسخگو باشند.  شولتز گفت:. ما باید انتظار داشته باشیم که چنین تصاویری  را بیشتر ببینیم. صدر اعظم آلمان از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خواست تا نیروهایش را از اوکراین خارج کند و اعلام کرد که تا آن زمان، دولت فدرال به حمایت از اوکراین ادامه می دهد.

آلمان حذف تدریجی واردات زغال سنگ از روسیه در سریع ترین زمان ممکن را در نظر دارد

وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد که در حال کار بر روی حذف تدریجی واردات زغال سنگ از روسیه در سریع ترین زمان ممکن است. علاوه بر این، مذاکراتی در بروکسل با توجه به پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا برای اعمال ممنوعیت واردات زغال سنگ از روسیه در حال انجام است.

“استفن هبستریت”، سخنگوی دولت آلمان  هم گفت که چنین تصمیمی باید پایدار باشد و نباید کسی را بیش از حد تحت فشار قرار دهد.‎

ترکیه سفارت خود را به کی‌یف بازگرداند

سفارت ترکیه در کی‌یف پایتخت اوکراین کار خود را از سر گرفته است. این خبر را شبکه تلویزیونی ان‌تی‌وی ترکیه گزارش داد. سفارت ترکیه هم اعلام کرد که “ما امروز به کی‌یف بازگشتیم.” با توجه به پیشروی نیروهای روسیه در پایتخت اوکراین، ترکیه سفارت و کارکنان خود را در 11 مارس به چرنیوتسی نزدیک مرز رومانی منتقل کرد.

ترکیه خود را به عنوان میانجی بین روسیه و اوکراین معرفی می کند. نمایندگان هر دو کشور اخیراً در استانبول درباره آتش بس مذاکره کردند.

اتحادیه اروپا ذخایر حفاظتی خود در برابر حوادث شیمیایی، هسته‌ای یا بیولوژیکی را تقویت می‌کند

بر اساس اطلاعات  کمیسیون اتحادیه اروپا، این اتحادیه با توجه به نگرانی ها درباره جنگ در اوکراین، شروع به ذخیره تجهیزات برای محافظت در برابر حوادث هسته‌ای، بیولوژیکی و شیمیایی کرده است.

این نهاد بروکسل با تایید گزارش هفته گذشته رویترز گفت، اتحادیه اروپا ذخایر تجهیزات حفاظتی، عوامل ضدعفونی، داروها و واکسن‌هایی را که می‌تواند در صورت وقوع یک حادثه شیمیایی، هسته‌ای یا بیولوژیکی مفید باشد، افزایش خواهد داد.

جانسون: کشتار بوچا چیزی کمتر از نسل‌کشی نیست

نخست وزیر بریتانیا اعلام کرده است که کشتار بوچا دراوکراین چیزی کمتر از نسل کشی نیست.

بورل از ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین حمایت کرد

به گفته “جوزف بورل”، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این اتحادیه از ابتدای جنگ تاکنون 35 میلیارد یورو برای واردات انرژی به روسیه هزینه کرده است. این مقام اروپایی امروز چهارشنبه در سخنانی در پارلمان اروپا در استراسبورگ گفت: این نشان می دهد که کاهش وابستگی اتحادیه اروپا به واردات انرژی روسیه چقدر مهم است. به گفته وی این امر باید از طریق گسترش انرژی های تجدیدپذیر انجام شود.

“بورل” همچنین از ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین حمایت کرد. اتحادیه اروپا تاکنون مجموعا یک میلیارد یورو را در دو بسته برای تجهیزات نظامی و همچنین برای کالاهایی مانند سوخت و کمک های برای اوکراین تصویب کرده است. اتحادیه اروپا همچنین کمک های بشردوستانه به این کشور ارائه می کند. این ها شامل تدارکات امدادی و بسته کمک اضطراری به ارزش 500 میلیون یورو است. کشورهای اتحادیه اروپا همچنین می توانند تا 17 میلیارد یورو از بودجه جامعه اروپا را برای پذیرش و حمایت از آوارگان جنگی از اوکراین استفاده کنند.‎

آلمان تلاش‌ها برای مبارزه با کمپین‌های به زعم خود اطلاعات جعلی روسیه را تقویت می‌کند

با توجه به جنگ در اوکراین، “آنالنا بائربوک”، وزیر امور خارجه آلمان می خواهد تلاش ها در برابر کمپین های اطلاعات نادرست روسیه  را افزایش دهد. وی روز چهارشنبه در کنفرانسی در وزارت خارجه فدرال گفت که آلمان می‌خواهد با سایر کشورهای صنعتی بزرگ  G7  در این زمینه همکاری نزدیک داشته باشد.

بائربوک در این راستا به ایجاد یک انجمن (مکانیسم واکنش سریع G7) اشاره کرد که در آن کارشناسان، تهدیدات ناشی از اطلاعات نادرست را زیر نظر دارند و روی اقدامات متقابل کار می کنند.  به گفته وی همچنین حمایت از تحقیقات مستقل و ابتکارات راستی‌آزمایی مهم است. وی افزود: اقدام علیه اطلاعات نادرست یک وظیفه برای کل جامعه است.‎

روسیه بدهی‌های خارجی دلاری خود را به روبل می‌پردازد

روسیه در ادامه تنش با غرب اعلام کرد که بدهی های خارجی دلاری خود را به روبل پرداخت خواهد کرد.

 2.52 میلیون پناهنده اوکراینی تا به حال به لهستان گریخته‌اند

از زمان حمله روسیه به اوکراین، 2.52 میلیون اوکراینی به لهستان گریخته‌اند. این خبر را گارد مرزی لهستان روز چهارشنبه در توییتر اعلام کرد. تنها در روز سه شنبه  21 هزار پناهنده به لهستان آمدند که نسبت به روز قبل 13 درصد افزایش داشت.

در حال حاضر هیچ اطلاعات رسمی مبنی بر اینکه چه تعداد از پناهجویان جنگی در لهستان مانده‌اند و چه تعداد تا به حال به سایر کشورهای اتحادیه اروپا سفر کرده‌اند، وجود ندارد.‎

اوکراین بار دیگر خواستار تحریم کامل نفت و گاز علیه روسیه شد

“دیمیترو کولبا”، وزیر امور خارجه اوکراین از پنجمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه که روز گذشته اعلام شد، استقبال کرد. کولبا در توییتر نوشت، اما برای متوقف کردن ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تحریم واردات نفت و گاز از روسیه و حذف تمام بانک‌های روسی از سیستم پرداخت بین‌المللی سوئیفت نیز ضروری است.

وی تاکید کرد: زمان های سخت نیازمند تصمیم گیری های سخت است.‎

کرملین طرحی برای “ترور” زلنسکی ندارد‎

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز، چهارشنبه در مصاحبه اختصاصی با یک شبکه تلویزیونی فرانسوی (LCI) اعلام کرد که انتشار اطلاعاتی مبنی بر اینکه مقامات روسیه گویا قصد دارند ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین را ترور کند، دروغ محض است.

وی در پاسخ به این سئوال گفت: «خیر، چنین چیزی صحت ندارد.»

پسکوف در عین حال تاکید کرد: «مسکو علاقه مند است که زلنسکی شرایط ارائه شده در مذاکرات از سوی طرف روسی را بپذیرد و در غیر این صورت، روسیه عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از مردم دونباس را به پایان خواهد رساند.»

سخنگوی کرملین در حین گفتگو با خبرنگار این شبکه به زبان انگلیسی صحبت کرد و سخنان وی به فرانسوی ترجمه و پخش شد.

دیمیتری پسکوف همچنین در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که دستور خروج نیروها از منطقه کی‌یف به عنوان “نشانه‌ای از حسن نیت  روسیه برای ایجاد شرایط مساعد برای مذاکرات با نمایندگان اوکراین” صادر شد.

وی در عین حال یادآور شد که روسیه ولادیمیر زلنسکی را به عنوان رئیس جمهوری اوکراین به رسمیت می‌شناسد و اگر مذاکرات بین هیئت‌های روسیه و اوکراین به توافقی بیانجامد، در آن صورت امکان برگزاری نشستی بین ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی وجود دارد.‎

سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه همچنین دخالت نظامیان این کشور در جنایات جنگی در شهر بوچای اوکراین را قاطعانه تکذیب کرد و تصاویر منتشره در این رابطه با فیلمی به خوبی کارگردانی شده نامید.‎

یونان هم 12 دیپلمات روس را اخراج کرد

یونان هم با اعلام اخراج دیپلمات های روسی در این رویکرد به دیگر کشورهای اروپایی پیوست. وزارت امور خارجه یونان امروز (چهارشنبه) اعلام کرد: «مقامات یونان دوازده عضو نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی فدراسیون روسیه را که در یونان معتبر هستند، به عنوان افراد نامطلوب معرفی کرده‌اند».‎

آلمان خواستار استقلال سریع نفتی و گازی از روسیه شد

“کریستین لیندنر”، وزیر دارایی فدرال آلمان در مصاحبه‌ای اظهار داشت: آلمان باید «هرچه سریعتر» از نفت و گاز روسیه مستقل شود.

پارلمان اروپا ممنوعیت وارد گاز از روسیه را مشکل ساز خواند

“کاتارینا بارلی”، معاون رئیس پارلمان اروپا انتظار دارد نه تنها واردات زغال سنگ بلکه نفت روسیه نیز ممنوع شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا تحریم پیشنهادی کمیسیون اتحادیه اروپا بر زغال سنگ روسیه اجرا خواهد شد، پاسخ داد: “مطمئنم که این اتفاق خواهد افتاد و احتمالاً در آینده قابل پیش بینی این تحریم ها بیشتر خواهد شد.”

وی از تحریم های قریب الوقوع نفتی علیه روسیه خبر داد.

بارلی در عین حال  گفت که ممنوعیت واردات گاز روسیه از سوی دیگر دشوار خواهد بود. به گفته وی این امر نه تنها در آلمان بلکه در سایر کشورها نیز مشکل ساز خواهد بود.

این مقام پارلمان اروپا همچنین انتظار دارد تسلیحات بیشتری از اتحادیه اروپا به اوکراین ارسال شود. وی افزود: لیست های مربوطه به صورت عمومی اعلام نمی شود. بارلی گفت: اما نکته مهم این است که این امر باید سریع انجام شود. اوکراین اکنون به اسلحه نیاز دارد.‎

دیپلمات ارشد روسیه: چیزی برای گفتگو با ناتو باقی نمانده است

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز به خبرنگاران گفت: روسیه در حال حاضر هیچ تماسی با ناتو نداشته و گفتگو نمی‌کند و بطور کلی چیزی برای گفتگو با این ائتلاف وجود ندارد.

به گفته وی، روسیه انتظار دارد که کشورهای عضو ناتو همچنان به ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین ادامه دهند و این مسئله واضح است.

گروشکو در عین حال یادآور شد که ارتباطات با اتحادیه اروپا در سطح نمایندگی دیپلماتیک و “از طریق مذاکرات تلفنی در بالاترین سطح” حفظ می‌شود.

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین با اشاره به اینکه “عنصر نامطلوب” خواندن تعدادی از دیپلمات‌های روس در بروکسل، امکان چنین ارتباط (دیپلماتیک) را محدود خواهد کرد، قول داد که اقدامات تلافی جویانه علیه تصمیم اتحادیه اروپا برای اخراج دیپلمات‌های روس اتخاذ شود.

کمیسیون اروپا از تحریم‌های قریب الوقوع نفتی علیه روسیه خبر داد

“اورزولا فون در لاین”،  رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، روسیه را تهدید کرده است که علاوه بر ممنوعیت واردات زغال‌سنگ، تحریم‌های نفتی را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.

 فون در لاین در رابطه با ممنوعیت واردات زغال سنگ روسیه که روز سه شنبه توسط کمیسیون پیشنهاد شد، در برابر پارلمان اروپا گفت: این تحریم ها آخرین تحریم ما نخواهد بود.‎

ترکیه از مقصر دانستن روسیه در وقایع بوچا اجتناب کرد

وزارت خارجه ترکیه به گزارش‌ها درباره جنایات در اوکراین واکنش نشان داد. این وزارتخانه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد: ما در درد مردم اوکراین در این تصاویر هولناک شریک هستیم. این وزارتخانه خواستار تحقیقات مستقل درباره این وقایع شد، اما از مقصر دانستن روسیه برای این اقدامات یا صحبت از جنایات جنگی اجتناب کرد.

وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد: «حمله به غیرنظامیان بی گناه غیرقابل قبول است. ما اساسا انتظار داریم که این وقایع موضوع یک تحقیق مستقل باشد، که افراد مسئول شناسایی و پاسخگو باشند.». این وزارتخانه اعلام کرد که دولت ترکیه به تلاش ها برای پایان دادن به چنین صحنه های شرم آور برای بشریت و تضمین صلح در اسرع وقت ادامه خواهد داد.‎

پکن: آمریکا باید روغن افزودن به آتش بحران اوکراین را متوقف کند

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز، چهارشنبه در یک نشست خبری گفت: اگر آمریکا واقعاً می‌خواهد به کاهش تنش در اوکراین کمک کند، باید از اعمال تحریم‌ها دست بردارد.

این دیپلمات گفت: «اگر ایالات متحده واقعاً مایل به کاهش وخامت اوضاع در اوکراین است، باید از افزودن روغن به آتش دست بردارند، از ضربه زدن به روسیه با باتوم تحریم‌ها خودداری کرده و به معنای واقع از مذاکرات صلح حمایت کنند».‎

مقام آمریکایی: امکان جلوگیری از حمله پوتین به اوکراین وجود نداشت

ژنرال مایلی، مقام نظامی ارشد آمریکایی به کنگره گفته که امکان جلوگیری از حمله پوتین به اوکراین و انصراف وی وجود نداشته است.

ادامه درگیری شدید در ماریوپل

بریتانیا اعلام کرد که درگیری شدید و حملات هوایی روسیه در منطقه ماریوپل اوکراین ادامه دارد.

وزارت دفاع بریتانیا در این رابطه گفت: وضعیت بشردوستانه در شهر رو به وخامت است.

این وزارتخانه در ادامه گفت: اکثر 160 هزار شهروند باقی مانده فاقد برق، ارتباطات، دارو، گرمایش و آب هستند.

روسیه از انهدام 125 هواپیما، 93 بالگرد و 400 پهپاد ارتش اوکراین خبر داد

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد: «نیروهای مسلح روسیه در جریان عملیات نظامی ویژه در اوکراین، در مجموع 125 فروند هواپیما، 93 بالگرد و بیش از 400 هواپیمای بدون سرنشین پهپاد ارتش این کشور را منهدم کرده‌اند.»

این مقام نظامی افزود: همچنین 227 سامانه موشکی ضدهوایی، 1981 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی، 215 موشک انداز چندگانه، 854 توپ صحرایی و خمپاره انداز و 1882 دستگاه خودروی ویژه نظامی نیز منهدم شده است.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه یادآور شد، هواپیماهای عملیاتی- تاکتیکی نیروهای هوا-فضای روسیه و نیروهای موشکی این کشور طی شب گذشته 24 تأسیسات نظامی دیگر اوکراین، از جمله پنج انبار لجستیکی و 11 نقطه تمرکز تجهیزات نظامی نیروهای اوکراینی را هدف قرار داده و نابود کردند.

به گفته وی، سامانه‌های پدافند هوایی نیروهای مسلح روسیه طی شب گذشته 4 پهپاد دیگر نظامیان اوکراینی را نیز در هوا سرنگون کردند.

کوناشینکوف افزود: نیروهای مسلح روسیه صبح امروز با استفاده موشک‌های استقرار هوایی و زمینی دارای دقت بالا، پنج پایگاه ذخیره‌سازی سوخت نیروهای اوکراینی در مناطق مختلف را منهدم کردند.

رئیس شورای اروپا: باید تحریم‌های نفتی و گازی بیشتری علیه روسیه اعمال کرد

شارل میشل، رئیس شورای اروپا اعلام کرد که این اتحادیه دیر یا زود باید تحریم‌های نفتی و گازی بیشتری علیه روسیه اعمال کند.

قرارداد لهستان با آمریکا برای خرید 250 فروند تانک

ماریوس بلاسچاک، وزیر دفاع لهستان از عقد قرارداد برای خرید 250 فروند تانک آمریکایی M1A2 خبر داد.

وزیر دفاع لهستان همچنین اعلام کرد که ارتش این کشور به همراه تانک‌ها شبیه ساز، پشتیبانی لجستیکی و آموزشی دریافت خواهد کرد.

درخواست لهستان از صدر اعظم آلمان برای سفر به کی یف

با توجه به جنایات جنگی در شهر بوچای اوکراین، “شیمون شینکوفسکی ول سک”، معاون وزیر امور خارجه لهستان از “اولاف شولتز”،  صدراعظم آلمان خواست تا برای یک دیدار همبستگی به اوکراین سفر کند. وی در جریان سفرش به برلین به خبرگزاری آلمان گفت: «اگر شولتز واقعاً می‌خواهد کاری انجام دهد، باید به کی یف برود به جای اینکه با رئیس‌جمهور روسیه تماس بگیرد. وی افزود: تماس‌ها با ولادیمیر پوتین بی‌معنی بوده و تاکنون چیزی به همراه نداشته است. اگر اکنون به این نسل کشی نگاه کنید، شما نباید با عامل آن مذاکره کنید، بلکه باید به قربانی کمک کنید.

این مقام لهستانی از آلمان و سایر کشورهای اروپایی تحریم کامل عرضه انرژی روسیه نه فقط برای زغال سنگ، همانطور که کمیسیون اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده را خواستار شد. وی افزود:  ما باید تحریم های بسیار شدیدی را اعمال کنیم. به همین دلیل است که بخش انرژی بسیار مهم است. به این ترتیب می توان از تامین مالی جنگ جلوگیری کرد وی افزود: .علیرغم وابستگی بیشتر لهستان به نفت روسیه، لهستان آماده انجام این کار به صورت فوری است.

رهگیری دو موشک روسیه در غرب اوکراین

مقامات شهر لویو واقع در غرب اوکراین امروز گفتند که پدافند هوایی این کشور دو موشک روسیه را شب گذشته بدون اینکه تلفاتی داشته باشد، رهگیری و منهدم کرده است.

حمله به نیروهای مرزی روسیه در کورسک

یک مقام روسی امروز اعلام کرد که نیروهای مرزی روسیه در منطقه کورسک، در مرز اوکراین هدف حمله و تیراندازی قرار گرفته‌اند.

رومان استاروویت، فرماندار منطقه کورسک با اعلام این خبر گفت که این حمله هیچ تلفات یا خسارتی به همراه نداشته است.

مجارستان سفیر اوکراین را احضار کرد

وزارت خارجه مجارستان امروز سفیر اوکراین را به دلیل آنچه اظهارات توهین آمیز از سوی کی‌یف درخصوص موضع بوداپست نسبت به  حمله روسیه به اوکراین اعلام شده، احضار کرد.

ممانعت هلند از خروج 14 کشتی روسی از این کشور

دولت هلند امروز از خروج 14 کشتی روسی از این کشور به دلیل آنچه تحریم ها علیه روسیه اعلام شده ممانعت کرد.

به گزارش رویترز، 12 فروند از این کشتی ها هنوز درحال ساخت برای یک مالک روسی هستند.

وزارت خارجه هلند درحالی در نامه‌ای این بیانیه را به اطلاع به پارلمان رسانده که کشتی سازی یکی از صنایع اصلی در هلند به شمار می‌رود.

وزیر امور خارجه هلند همچنین گفت: از زمان اعمال تحریم ها تاکنون 516 میلیون یورو از دارایی های روسیه بلوکه شده و از 155 میلیون تراکنش جلوگیری شده است.

فنلاند به دلیل جنگ اوکراین هزینه‌های تسلیحاتی خود را افزایش می‌دهد

با توجه به جنگ روسیه در اوکراین، فنلاند می خواهد به طور گسترده هزینه های تسلیحاتی خود را افزایش دهد. “آنتی کایکونن”، وزیر دفاع  این کشور روز سه شنبه گفت: «جنگ در اروپا به طور اساسی محیط امنیتی ما را تغییر داده است. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم بودجه نیروهای دفاعی را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.” این کشورهمسایه روسیه در چهار سال آینده، می خواهد 2.2 میلیارد یورو اضافی در زمینه تسلیحات سرمایه گذاری کند.‎

کشته شدن مردی که خودرویش را به ساختمان سفارت روسیه در بخارست کوبید

یک راننده درپی کوبیدن خودرویش به درب ورودی ساختمان سفارت روسیه در بخارست رومانی جان خود را از دست داد.

درخواست جانسون از مردم روسیه

“بوریس جانسون”، نخست وزیر انگلیس از مردم روسیه خواسته است تا حقیقت جنگ اوکراین را جستجو کنند.  وی در یک پیام ویدئویی گفت که روس ها عمداً در مورد این  تهاجم در تاریکی نگه داشته می شوند. وی خطاب به مردم روسیه افزود: زیرا ولادیمیر پوتین، رئیس کرملین “می داند که اگر می توانستید آنچه را در آنجا اتفاق می افتد ببینید، از جنگ او حمایت نمی کردید”.

به گفته نخست وزیر انگلیس شهروندان روسیه برای دریافت اطلاعات مستقل از سراسر جهان فقط به یک اتصال اینترنتی خصوصی نیاز دارند.  وی سپس از انگلیسی به روسی تغییر زبان داده و گفت: “رئیس جمهور شما متهم به ارتکاب جنایات جنگی شده است. اما من نمی توانم باور کنم که او از طرف شما عمل می کند.”‎

چین: مذاکرات روسیه و اوکراین امید به صلح را حفظ کرده است

وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین صبح امروز، چهارشنبه، در گفتگوی تلفنی با همتای کانادایی خود یادآور شد: مقامات پکن از همه طرف‌های درگیر می‌خواهند که آرام و منطقی فکر کنند، فرصت‌های مساعدی برای صلح ایجاد کنند و معتقدند که همه طرف‌ها باید چشم‌اندازی را برای مذاکرات در خصوص وضعیت اوکراین باز بگذارند، برای اینکه تا زمانی که این مذاکرات ادامه دارد، احتمال آتش‌بس و امید به صلح همچنان وجود دارد.

وانگ افزود: چین بر اساس مواضعی واقع بینانه و منصفانه به ایفای نقش سازنده خود برای کمک به حل بحران اوکراین ادامه خواهد داد.

انگلیس: حدود 321 میلیارد یورو از دارایی‌های روسیه را مسدود کرده‌ایم

انگلیس اعلام کرد که این کشور معادل 321 میلیارد یورو از دارایی های روسیه را مسدود کرده است. “لیز تراس”، وزیر امور خارجه انگلیس در جریان سفر به لهستان گفت: «این هفته اعلام خواهیم کرد که بیش از 350 میلیارد دلار از صندوق جنگ پوتین را مسدود کرده‌ایم.

تراس گفت: «بیش از 60 درصد از ذخایر ارزی 604 میلیارد دلاری این رژیم دیگر در دسترس نیست». وی افزود: این تحریم‌های هماهنگ» اقتصاد روسیه را «به دوران شوروی» باز می‌گرداند.‎

دیپلمات روس: غرب به پیامدهای جهانی تحریم‌ها اهمیت نمی‌دهد

الکساندر شتینین، مدیر بخش آمریکای لاتین وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری نووستی اعلام کرد: کشورهای غربی، واقعاً به پیامدهای اقتصادی-اجتماعی جهانی تحریم‌های ضدروسی خود اهمیتی نمی دهند.

این دیپلمات روس گفت: «ما درک می کنیم که کشورهای آمریکای لاتین تحت فشار قدرتمند “غرب جمعی” هستند، که برای این کار از تمام زرادخانه ابزار و نفوذ سیاسی خود، و وعده‌های اقتصادی و باج خواهی استفاده می‌کند. در عین حال، رک و پوست کنده به فکر پیامدهای اقتصادی-اجتماعی تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه به ویژه در بخش انرژی، مالی و غذایی بر سایر مناطق جهان نیست.»

وی در پاسخ به این سئوال که آیا شرکت‌های آمریکای لاتین می توانند جایگزین شرکت‌های اروپایی و آمریکایی شوند که تصمیم به ترک بازار روسیه گرفته‌اند، تاکید کرد: در پس زمینه خروج تجار ایالات متحده و اروپا از روسیه، مسکو برای همکاری بین المللی با همه کشورهای جهان، از جمله با کشورهای آمریکای لاتین آمادگی دارد.‎

نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل برگزار می‌شود

وزیران خارجه 30 کشور عضو ناتو امروز در بروکسل برای رایزنی دو روزه دیدار می کنند. در آغاز این نشست طرح استراتژیک جدید برنامه ریزی شده برای این ائتلاف موضوع بحث خواهد بود. گفتگوها در مورد حمایت بیشتر از اوکراین و تقویت جناح شرقی ناتو در دستور کار فردا قرار دارد.

“ینز استولتنبرگ”، دبیرکل ناتو روز گذشته در سخنانی گفت که اوکراین می تواند همچنان روی کمک و همبستگی کشورهای ناتو حساب کند. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «این ائتلاف مصمم است به حمایت از اوکراین ادامه دهد.‎

زاخارووا از زلنسکی دعوت کرد تا از سمتش کناره گیری کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین پیشنهاد داد که خود از سمتش برکنار شود.

زلنسکی شب گذشته، سه‌شنبه، در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل که روسیه به‌عنوان عضو دائمی آن حق وتو دارد، پیشنهاد کرد که در چنین شرایطی این شورا باید یا خود را منحل کند و یا روسیه را از عضویتش حذف کند.

لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز در واکنش به این سخنان گفت که حذف روسیه از شورای امنیت ممکن نیست.

زاخارووا امروز در مصاحبه با رادیو اسپوتنیک گفت: «اکنون مستقیماً درباره اظهارات زلنسکی که به شورای امنیت توصیه کرده خود را منحل کند، همین منطق را پیشنهاد کرده و از او دعوت می‌کنیم که این اصل را روی خود آزمایش کند.»

پرتغال هم دیپلمات‌های روس را اخراج کرد

پرتغال هم مانند چندین کشور اروپایی دیگر دیپلمات های روس را به دلیل حمله روسیه به اوکراین اخراج کرده است. وزارت امور خارجه این کشور روز سه‌شنبه در لیسبون اعلام کرد که 10 دیپلمات روس باید ظرف دو هفته این کشور را ترک کنند. این وزارتخانه اعلام کرد که  این افراد “امنیت ملی” را به خطر می انداختند.

گفتگوی تلفنی ماکرون و زلنسکی درباره جنایات جنگی در اوکراین

“امانوئل مکرون”، رئیس‌جمهور فرانسه و “ولادیمیر زلنسکی”، رئیس‌جمهور اوکراین درباره اقداماتی برای اطمینان از اینکه جنایات بوچا بدون مجازات نمی‌مانند، گفتگو کردند. به گفته منابعی در کاخ الیزه پاریس پس از گفتگوی حدود یک ساعته روسای جمهور دو کشور در شامگاه سه شنبه، اعلام کرد که مبلغ 490 هزار یورو برای کمک به شفاف سازی این جنایات به دادگاه کیفری بین‌المللی پرداخت کرده است. علاوه بر این، فرانسه اعلام کرده که می تواند دو قاضی و ده ژاندارم در اختیار این دادگاه بگذارد.

در این تماس تلفنی، دو رئیس جمهور همچنین درباره تجاوزهایی که گفته می شود سربازان روس در اوکراین مرتکب شده‌اند، صحبت کردند. در این تماس تلفنی تاکید شد که حوادث باید در اسرع وقت مستند شود. فرانسه آماده اعزام یک تیم فنی به اوکراین برای بررسی شواهد جنایات ارتکابی است.‎

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: دیگر در آینده نمی‌توان به پوتین تکیه کرد

از نظر “کریستوف هوسگن”، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ، پوتین باید به دادگاه بین‌المللی لاهه سپرده شود. وی ارتباط های گذشته با پوتین را درست دانست و گفت: من فکر می کنم همیشه درست بود که با روسیه صحبت کنیم.

وی در عین حال تصور این موضوع در آینده را دشوار دانسته و گفت: پوتین کسی است که تمام قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته است و دیگر نمی توان به وی تکیه کرد.‎

آمریکا تجهیزات حفاظتی برای مقابله با حملات شیمیایی و بیولوژیکی به اوکراین می‌دهد

ایالات متحده می‌خواهد تجهیزات حفاظتی را در اختیار اوکراین قرار دهد که در صورت استفاده روسیه از سلاح‌های شیمیایی یا بیولوژیکی قابل استفاده باشد. به گفته یک مقام دولتی آمریکا تجهیزاتی که کی یف درخواست کرده است به طور مداوم به اوکراین ارسال می شود، یک قسمت قبلا ارسال شده است.‎

آمریکا در اندیشه ایجاد پایگاه‌های دائمی در کشورهای اروپای شرقی عضو ناتو

در نتیجه جنگ روسیه در اوکراین، رهبری نظامی ایالات متحده درباره ایجاد پایگاه های دائمی در کشورهای اروپای شرقی ناتو صحبت کرده است. “مارک میلی”، رئیس ستاد ارتش آمریکا در سخنانی در کنگره آمریکا گفت که او توصیه می کند پایگاه های دائمی ایجاد شود که می تواند توسط سربازان آمریکایی مستقر به صورت موقت استفاده شود. به گفته وی این به ما مزایای حضور نظامی دائمی را بدون معایب خاصی مانند نیاز به جابجایی خانواده ها، محل اقامت آنها و نیاز به مدارس می دهد.

روسیه استقرار دائمی نیروهای نظامی ناتو در کشورهای اروپای شرقی را با استناد به توافقنامه‌ای از دهه 1990 به شدت رد می کند. با این حال، از ابتدای سال جاری میلادی، نیروهای ایالات متحده همچنین حال حاضر به دلیل درگیری اوکراین حضور نظامی خود را در کشورهای شرقی ناتو به طور قابل توجهی گسترش داده‌اند، اما با این پیش فرض که این عملیات ها موقتی و نه دائمی است.

میلی روز سه‌شنبه در جلسه استماع درباره بودجه دفاعی سال مالی آتی گفت، شرکای اروپای شرقی، از جمله کشورهای بالتیک، لهستان و رومانی، “بسیار بسیار” مایل به ایجاد و پرداخت هزینه‌های پایگاه‌های نیروهای آمریکایی هستند.  میلی به نمایندگان مجلس گفت که با این کار می توان به “اثر بازدارندگی” حضور دائمی دست یافت. ‎

آلمان استقلال از زغال سنگ روسیه تا پایان سال جاری را ممکن می‌داند

واردکنندگان زغال سنگ آلمان امکان توقف کامل استفاده از زغال سنگ روسیه را تا پایان سال جاری می دانند. “الکساندر بته”، رئیس انجمن واردکنندگان زغال سنگ آلمان در گفتگویی اظهار داشت: زغال سنگ سخت روسیه را می توان با زغال سنگ کشورهای دیگر مانند ایالات متحده آمریکا، آفریقای جنوبی، استرالیا، کلمبیا، موزامبیک و اندونزی جایگزین کرد به گفته وی بنابراین کنار گذاشتن کامل زغال سنگ روسیه باید تا زمستان آینده امکان پذیر باشد. وی در عین حال درباره افزایش قیمت ها هشدار داد.

کمیسیون اتحادیه اروپا قصد دارد تحریم ها علیه روسیه را تشدید کند. از جمله توقف واردات زغال سنگ از روسیه در نظر گرفته شده است. مشخص نیست از چه زمانی این تحریم ها باید اعمال شود. وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرده بود که این کشور می تواند تا پاییز از زغال سنگ روسیه مستقل شود. اکنون 27 کشور اتحادیه اروپا باید تصمیم بگیرند که آیا تحریم ها طبق پیشنهاد اعمال می شود یا خیر.‎

نیوزلند هم تحریم‌ها علیه روسیه را تشدید کرد

دولت نیوزلند هم در واکنش به جنایات علیه غیرنظامیان در اوکراین، تحریم‌ها علیه روسیه را افزایش می‌دهد”. نانایا ماهوتا”، وزیر امور خارجه نیوزلند امروز (چهارشنبه) گفت، از جمله، تعرفه 35 درصدی بر واردات تمام محصولات از روسیه اعمال خواهد شد. علاوه بر این، ممنوعیت های صادراتی موجود قرار است به محصولاتی که ارتباط نزدیکی با صنایع استراتژیک روسیه دارند تعمیم یابد. وزیر امور خارجه نیوزلند تاکید کرد: تصاویر و گزارش‌های جنایاتی که علیه غیرنظامیان در بوچا و سایر مناطق اوکراین صورت گرفته، نفرت انگیز و مذموم است.‎

زلنسکی: درباره دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه با سران غربی گفتگو کرده‌ام

“ولادیمیر زلنسکی”، رئیس‌جمهور اوکراین صبح امروز در سخنانی  اعلام کرد که درباره دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه با سران دولت‌های غربی گفتگو کرده است. زلنسکی در پیام ویدئویی خود بامداد چهارشنبه به ملت گفت: پس از آنچه جهان در بوچا دید، تحریم‌ها علیه روسیه باید متناسب با جدیت جنایات جنگی توسط اشغالگران باشد.‎

کمک تسلیحاتی 100 میلیون دلاری جدید آمریکا به اوکراین

ایالات متحده 100 میلیون دلار دیگر (91.3 میلیون یورو) برای کمک تسلیحاتی به اوکراین تصویب کرده است. “آنتونی بلینکن”، وزیر امور خارجه ایالات متحده، شب گذشته در سخنانی گفت که نیاز فوری کی یف به سلاح های زره ​​پوش می تواند برآورده شود. وی در عین حال بر حمایت مستمر آمریکا از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرد.

در پایان هفته گذشته، ایالات متحده 300 میلیون دلار برای تسلیحات اوکراین تصویب کرد. این بسته برای هواپیماهای بدون سرنشین، سیستم های موشکی، خودروهای زرهی، مهمات، عینک دید در شب، سیستم های ارتباطی ایمن، مسلسل، تجهیزات پزشکی و تهیه تصاویر ماهواره ای تجاری در نظر گرفته شده بود.‎

لاوروف هدف از دروغ‌پراکنی درباره “جنایات جنگی” نظامیان روس را تخریب مذاکرات صلح نامید

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که طرف اوکراینی در تلاش برای توقف روند مذاکرات و جایگزین کردن شرایط جدید، ادعای دروغین «جنایات جنگی» توسط نظامیان روسی در شهر بوچا را مطرح کرد، به خصوص آنکه این اتفاق دقیقاً در شرایطی افتاد  که نور کمی در نتیجه بخش بودن مذاکرات استانبول نمایان شده بود.

به گفته وی، طرف اوکراینی خود تزهایی را درباره وضعیت بی طرفی، غیربلوکی و غیرهسته‌ای این کشور به روی کاغذ آورده و همچنین در درک واقع بینانه از وضعیت سرزمینی منطقه دونباس و شبه جزیره کریمه «پیشرفت قابل توجهی» داشت.

لاوروف یادآور شد: با توجه به وقایع اخیر، طرف روسی درخواست‌های مشکوک جدید مقامات کی‌یف را بازی “موش و گربه ” می‌داند که همه اینها به این واقعیت منجر می‌شود که روند مذاکرات باید از ابتدا آغاز شود، ولی برای پیشرفت روند مذاکرات، باید یک ارسال علامت بدون ابهام از طرف کی‌یف برای توقف تخریب مذاکرات ارسال شود، در غیر این صورت، خطر تکرار سرنوشت توافقات مینسک وجود دارد، ولی مسکو اجازه آن را نخواهد داد.

تبادل اسرای جدید بین روسیه و اوکراین طبق فرمول “86 نفر در ازای 86”

تاتیانا ماسکالکووا، نماینده تام الاختیار روسیه در مسائل مربوط به حقوق بشر شب گذشته اعلام کرد که فدراسیون روسیه و اوکراین روز سه شنبه تبادل جدید اسرای جنگی را در قالب “86 نفر در ازای 86” انجام دادند. وی در جمع خبرنگاران گفت: تایید می‌کنم که تبادل زندانیان در ترکیب 86 در ازای 86 انجام شده است. امروز ما بسیار امیدواریم که فهرست مبادله اسرای بعدی نیز مشخص شود. وزارت دفاع کار بزرگی برای تحقق این امر انجام داده است.

این مقام روس یادآور شد که به هر اسیر جنگی اوکراینی کمک‌های پزشکی ارائه شده و برخورد با آنها انسانی و مطابق با ضوابط حقوق بین الملل است.

تبادل قبلی اسیران جنگی بین روسیه و اوکراین در اواخر ماه مارس و طبق فرمول 10 نفر در ازای 10 انجام شده بود. و بطور همزمان، مبادله ملوانان غیرنظامی یک کشتی روسی با ملوانان غیرنظامی اوکراینی نیز انجام گرفت.

درخواست سازمان ملل از اوکراین و روسیه برای رعایت قوانین بشردوستانه در رفتار با زندانیان

رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی روز گذشته اعلام کرد که مقامات این سازمان جهانی از دو طرف روسی و اوکراینی درخواست کرده‌اند که در برخورد با اسیران جنگی از قوانین بشردوستانه پیروی کنند.

دی کارلو همچنین تاکید کرد که سازمان ملل از آمادگی اوکراین و روسیه برای ادامه مذاکرات، که طی آن “دیپلمات‌ها به تلاش خود” برای پایان دادن به جنگ کنونی ادامه می‌دهند، استقبال میکند.

وزارت دفاع روسیه: ملی‌گرایان در ماریوپل از زمین گذاشتن سلاح‌های خود خودداری کردند

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه شب گذشته  اعلام کرد که تشکل‌های ملی‌گرای اوکراینی در شهر ماریوپول از زمین گذاشتن سلاح‌ها و خروج از کریدورهای بشردوستانه خودداری کردند، بنابراین این شهر بزودی توسط نظامیان روسیه و نیروهای مردمی دونتسک آزاد خواهد شد.

وی یادآور شد که پیش از این روسیه بارها و از طریق همه کانال‌های موجود پیشنهاداتی را در خصوص امکان عقب نشینی واحدهای نیروهای مسلح اوکراین از ماریوپل که داوطلبانه سلاح‌های خود را زمین گذاشتند به مقامات کی‌یف منتقل کرده بود. به ویژه، در روز سه شنبه، از ساعت 06:00 به وقت مسکو، دوباره از آنها خواسته شد تا درگیری را متوقف کرده، سلاح خود را زمین بگذارند و با تضمین امنیت در مسیر توافق شده به سمت مناطق تحت کنترل طرف اوکراینی از این شهر خارج شوند.

این مقام نظامی افزود: با این حال، مقامات کی‌یف دائماً این پیشنهادات را نادیده گرفتند. و اکنون با توجه به بی‌علاقگی کی‌یف به نجات جان پرسنل نظامی اوکراینی، ماریوپل بزودی توسط واحدهای نیروهای مسلح روسیه و منطقه دونتسک از دست ناسیونالیست‌ها آزاد خواهد شد.

ایالات متحده علاقه‌ای به درگیری نظامی با روسیه ندارد

جنیفر ساکی، سخنگوی رسمی کاخ سفید اوایل بامداد امروز، چهارشنبه، اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا معتقد است که جنگ با روسیه به نفع واشنگتن نیست. این مسئله در توییتر دولت ایالات متحده منتشر شد. به گفته وی، اهداف و مسئولیت‌های رهبر آمریکا تصمیم گیری بر اساس منافع دولت، امنیت ملی و مردم آمریکاست.

وی افزود: «به همین دلیل آنها قرار نیست جنگی را با روسیه شروع کنند، بلکه باید تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به اقدامات مسکو، حمایت از تلاش‌های مربوطه در سیستم بین‌المللی، ارائه کمک نظامی به اوکراینی‌ها و امنیت این کشور انجام دهیم و این کاری است که ما انجام می دهیم.»

ساکی در پایان بار دیگر تاکید کرد که جنگ با روسیه به نفع واشنگتن و آمریکایی‌ها نخواهد بود.

این در حالی است که روز سه شنبه، مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده  از احتمال رو به رشد درگیری نظامی جدی بین قدرت‌های بزرگ جهانی خبر داد. او همچنین روسیه و چین را دو قدرت بزرگ جهانی نامید و یادآور شد که هر دو کشور توان بالقوه نظامی قابل توجهی داشته و تمایل به واژگونی کامل نظم جهانی حاکم دارند.

آمریکا اخراج روسیه از شورای امنیت سازمان ملل را ممکن نمی‌داند

جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا هیچ راهی برای حذف روسیه از عضویت دائم شورای امنیت سازمان ملل نمی‌بیند.

وی این مسئله را در واکنش به سخنان ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که در 5 آوریل از وضعیت روسیه به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل خشمگین بود و از دیگر اعضای این شورا خواست یا خود از این ارگان کنار روند یا روسیه را از آن حذف کنند، عنوان کرد. ساکی یادآور شد که آمریکا در ناامیدی از موقعیت روسیه در تصمیم گیری‌های جهانی شریک است، ولی امکانی برای ایجاد تغییر آن ندارد.

بلینکن: با توجه به اوضاع اوکراین، اکنون “زمان تشدید تنش” در قفقاز نیست

به گزارش وزارت امور خارجه ایالات متحده، در آستانه مذاکرات رهبران ارمنستان و آذربایجان در بروکسل، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفتگو کرد و به آنها یادآور شد که “اکنون زمان تشدید خامت اوضاع” در منطقه قفقاز جنوبی نیست.

بر اساس این اطلاعات، بلینکن با پاشینیان درباره وضعیت اوکراین و مذاکرات آتی پاشینیان و علی‌اف با شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفتگو کرد. وزیر امور خارجه تاکید کرد که در شرایط کنونی باید تلاش کرد تا اوضاع در قفقاز آرام و باثبات شود. بلینکن مچنین از مذاکرات صلح بین باکو و ایروان حمایت کرد.

رهبران جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار است امروز، چهارشنبه به ابتکارعمل مقامات اروپایی، در بروکسل با یکدیگر دیدار و مذاکره کنند.

نبنزیا: غرب برای ادامه درگیری‌ها اوکراین را تامین تسلیحاتی می‌کند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرد که کشورهای غربی با ارسال سلاح به کی‌یف تلاش خواهند کرد تا درگیری‌ها در اوکراین را طولانی‌تر کنند.

وی توضیح داد: «کشورهای غربی برای مردم اوکراین اهمیتی قائل نیستند. برای آنها، اوکراین تنها یک مهره در یک بازی ژئوپلیتیکی در برابر روسیه بوده و هست که به راحتی آن را قربانی خواهند کرد. ولی در حال حاضر، آنها تلاش خواهند کرد تا این درگیری را با تامین سلاح و مهمات بیشتر ا جای ممکن طولانی کنند.”

ناهماهنگی نسخه ادعایی کی‌یف و غرب در خصوص رویدادهای بوچا

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل  اعلام کرد که در نسخه ادعایی اوکراین و غرب درباره رویدادهای شهر بوچا در منطقه کی‌یف ، عدم هماهنگی قابل توجهی وجود دارد و داستانهای شنیده شده از این ماجرا بر یکدیگر منطبق نیست.

نبنزیا خطاب به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که از طریق لینک ویدیویی در نشست شورای امنیت سازمان ملل شرکت کرده بود، گفت: «اتهامات غیرقابل اثبات شده و گسترده علیه نظامیان روسی با هیچ شواهد و مدرکی تأیید نشده  و ما مسئولیت این اتهامات را بر وجدان خود شما می گذاریم.»

این دیپلمات روس همچنین یادآور شد که کشورهای غربی به مدارک تنظیم شده و اطلاعات موثق مربوط به اتفاقات بوچا که توسط طرف روسی ارائه شده، هیچ واکنشی نشان نداده و ظاهراً به واقعیت رخ داده علاقه ندارند.

نبنزیا همچنین تاکید کرد که در تئوری می توان روسیه را از شورای حقوق بشر حذف کرد، ولی عضویت روسیه در شورای امنیت سازمان ملل هرگز زیر سئوال نخواهد رفت.

در روزهای اخیر، کشورهای غربی با متهم کردن روسیه به جنایات جنگی، درباره عکس‌هایی از قربانیان بیشمار در شهر بوچا در منطقه کی‌یف صحبت می‌کنند که طرف اوکراینی در تاریخ 3 آوریل شروع به انتشار آن‌ها کرد، در حالی که نظامیان روس در تاریخ 30 مارس این شهر را ترک کرده بودند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین معتقد است که اتهامات علیه روسیه درباره آنچه در شهر بوچا رخ داده، نه تنها بی پایه و اساس است، بلکه یک نمایش غم انگیز به خوبی کارگردانی شده است.

پوتین: غرب سعی دارد روسیه را با مشکل تأمین مواد غذایی مواجه سازد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه عصر روز سه شنبه در جریان نشست خود با اعضای دولت و روسای مناطق اعلام کرد  که به اصطلاح این شرکای غربی مسکو سعی خواهند کرد تا مشکلات غذایی خود را به روسیه “صادر” کنند.  وی گفت: تعدادی از کشورها، از جمله کشورهای اروپایی، قبلاً در نتیجه سیاست‌های خود با افزایش قیمت مواد غذایی مواجه شده‌اند. و در ایالات متحده نیز همین اتفاق در مورد کمبود مواد غذایی در حال وقوع است. و اکنون به‌اصطلاح شرکای ما، همانطور که می‌گویند، تلاش خواهند کرد تا این مشکلات را به کشور ما هم صادر کنند.»

پوتین تاکید کرد که در حال حاضر مسئله مهم است که اثرات منفی وضعیت خارجی، در وهله نخست برای شهروندان به حداقل برسد. در این راستا، علاوه بر رصد اوضاع، استفاده از تمامی امکانات و ابزارهای حمایتی دولت از مجتمع کشت و صنعت، از جمله سازوکارهای سیاست گمرکی و تعرفه‌ای، محدودیت‌های موقت صادرات و مزایای واردات برای تعدادی از محصولات بسیار ضروری است.

رئیس جمهوری روسیه به دولت و مناطق دستور داد تا تولید ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.علاوه بر این، پوتین تاکید کرد که مقامات روسیه باید اثرات اقدامات خارجی بر بازار مواد غذایی را به حداقل برسانند و همچنین تولید مواد غذایی را در شرایط اعمال تحریم‌ها افزایش دهند.

پوتین: ملی شدن دارایی‌های انرژی روسیه در غرب یک سلاح دو لبه خواهد بود

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در پاسخ به اظهارات مقامات [در غرب] در رابطه با ملی کردن احتمالی برخی دارایی‌های انرژی روسیه در این کشورها، گفت: نباید فراموش کرد که این اقدام یک شمشیر دولبه است. به گفته وی، وضعیت در بخش انرژی در جهان به دلیل اقدامات غیربازاری از جمله اعمال فشارها بر شرکت گازپروم در برخی کشورهای اروپایی رو به وخامت است. غرب در تلاش است تا اشتباهات خود در حوزه اقتصادی را به روسیه منتقل کند و مشکلاتش را به بهای لطمه زدن به روسیه حل و فصل کند.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*