به گزارش گروه خبری جوانان‌خوز، دکتر شکرالله سلمان زاده گفت: بدترین عارضه آنفلوآنزا ذات الریه یا سینه پهلو (پنومونی) است که می‌تواند منجر به بستری و حتی مرگ و میر شود و از جمله دیگر عوارض آنفلوآنزا در کودکان عفونت گوش و سینوس و در بزرگسالان سینوزیت و برونشیت است.

 

وی افزود: در سه سال گذشته به علت غیر حضوری بودن دانشگاه‌ها و مدارس و رعایت پروتکل‌های بهداشتی شیوع آنفلوآنزا کمتر بود، اما با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، این بیماری شایع شده است.

سلمان زاده ادامه داد: ابتلا به ویروس‌های آنفلوآنزا و کرونا علائم تقریبا مشابهی دارد و تب، بدن درد، سردرد و درگیری دستگاه تنفسی در هر دو وجود دارد، اما از دست دادن حس چشایی و بویایی در کرونا بیشتر است و با انجام نمونه گیری مشخص می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا علاوه بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تزریق واکسن موثر است و گروه‌های پرخطر از جمله کودکان زیر ۲ سال، افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی، آسم و یا بیماری‌های ریوی مزمن باید اواخر شهریور ماه یا اوایل مهر ماه تزریق می‌کردند.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی به افراد مبتلا به آنفلوآنزا توصیه می‌شود در خانه استراحت کنند و از رفتن به مدرسه و یا محیط کار خودداری کنند و در صورت بروز سرفه، تب شدید و تنگی نفس به پزشک مراجعه کنند.

سلمان زاده توضیح داد: دوره بیماری بدون عارضه پنج تا هفت روز است و سرایت پذیری آن یک روز قبل از شروع علائم و پنج روز بعد از شروع علائم است.

به گفته سیدمحمد علوی سخنگوی ستاد مدیریت کرونای خوزستان هم اکنون کل بیماران شدید و حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های خوزستان ۳۰ نفر بوده که بیشتر به دلیل آنفلوآنزا بستری شده‌اند.

پایان گزارش/

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*