بهروز آقایی افزود: بر همین اساس شهریورماه امسال محمولهای به وزن ۶٠ هزار تن ذرت پس از کنترل از سوی گروه نظارت مشترک در بندر استانبول وارد بندر امامخمینی شده و در این بندر پهلو گرفت.
آقایی ادامه داد: چندین محموله دیگر نهادههای دامی در راه بندر امام خمینی هستند که براساس برنامه بهزودی در لنگرگاه این بندر بزرگ تجاری پهلو میگیرند.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به آغاز عملیات تخلیه محموله این کشتی و ارسال و توزیع ذرتهای وارداتی به سراسر کشور، اضافه کرد: واردات نهادههای دامی مورد نیاز کشور از سوی شرکتهای دولتی و بخش خصوصی امسال ادامه خواهد داشت.
آقایی میگوید: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی با برخورداری از تجهیزات استراتژیک پیشرفته در زمینه تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی شامل؛ ٢۴ دستگاه جرثقیل و مکنده پرقدرت و اسکلههایی با آبخور بیش از ١٣ متر، قابلیت خدماتدهی به کشتیهای پهنپیکر تا ١۵٠ هزار تن را دارد، به گونهای که تاکنون باوجود افزایش متوالی حجم واردات کالاهای اساسی با ارتقاء توان تجهیزاتی و عملیاتی موفق به تخلیه انواع محمولههای کالای اساسی با نرخ سرعت تخلیه مطلوب بوده است.
وی اتصال به شبکههای مواصلاتی جادهای و ریلی را از مزیتهای این بندر بزرگ تجاری عنوان کرد و افزود: با اتکا بر توان حمل و نقل ریلی در ۵ ماهه نخست جاری کشور از ظرفیت حمل ریلی برای تسریع در انتقال کالاهای اساسی بهره برده و رشد مطلوبی را در این زمینه به ثبت رسانده است.
بیش از ٧۵ درصد حجم ذرت دامی مورد نیاز کشور از طریق بندر امام خمینی (ره) وارد و به مبادی مصرف در اقصی نقاط کشور ارسال میشود.
پایان گزارش/