دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی کاخ کرملین روز چهارشنبه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نه فقط صرفاً برای گفتگو، بلکه به منظور تثبیت و تقویت توافق‌های حاصل شده در جریان مذاکرات دوجانبه دیدار خواهد کرد.

پسکوف گفت: «این مذاکرات در حال آماده سازی است. روسای جمهور می‌توانند و باید نه برای گفتگو، بلکه برای تثبت توافقات و درک مشترک به دست آمده، ملاقات کنند.»

ولادیمیر زلنسکی پیشتر گفته بود با وجود مشکلاتی که در تفاهم بین طرفین وجود دارد، مذاکرات بین هیئت‌های اوکراین و روسیه باید ادامه یابد. به گفته وی، مواضع طرف روسی واقع بینانه‌تر شده، ولی هنوز برای رسیدن به نتیجه مذاکرات زمان نیاز است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی پس از گفتگو با مولود چاووش‌اوغلو، همتای ترک خود در مسکو یادآور شد که هیچ مانعی برای دیدار ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی وجود ندارد، البته این دیدار نباید “دیداری به خاطر دیدار” باشد. به گفته وی، این دیدار باید به یک تماس بین روسای جمهور تبدیل شود و توافقاتی که در جریان مذاکرات بین هیئت‌های دو کشور بدست آمده را تقویت کند.

وزیر خارجه ترکیه به نوبه خود گفت که آنکارا آماده است تا در مذاکرات اوکراین و روسیه، از جمله دیدار سران دو کشور مشارکت عملی داشته باشد. ضمن اینکه،  رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهوری ترکیه نیز روز گذشته از تمایل کشورش برای دستیابی به صلح بین روسیه و اوکراین خبر داد و گفت که آنکارا در حال انجام تلاش‌های دیپلماتیک فشرده برای برقراری صلح بین مسکو و کی‌یف و  آتش‌بس دائمی در نزدیکترین زمان ممکن است.

اعتراف نخست وزیر چک به مشکلات ایجاد شده در پذیرش پناهندگان اوکراینی

از آغاز حمله روسیه به اوکراین، حدود 270 هزار پناهجوی جنگی وارد جمهوری چک شده‌اند. “پتر فیالا”، نخست وزیر چک روز پنجشنبه با اعلام این خبر بر لزوم کمک به این پناهندگان تاکید کرد. وی در عین حال به مشکلات نیز اذعان کرده و گفت: “ما باید بپذیریم که در مرز شرایطی هستیم که می توانیم بدون مشکلات اساسی پناهندگان را بپذیریم.‎

 ورود 187 هزار پناهجوی اوکراینی به آلمان

وزارت کشور آلمان اعلام کرد از آغاز عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین تاکنون بیش از 187 هزار پناهجوی اوکراینی وارد آلمان شده‌اند.

 انگلیس سیستم دفاع موشکی و نیرو در لهستان مستقر می‌کند

وزیر دفاع انگلیس از استقرار سامانه دفاع موشکی در لهستان شریک خود در ناتو خبر داد. “بن والاس”، وزیر دفاع انگلیس  در جریان سفر به  ورشو گفت که بریتانیا سیستم دفاع هوایی Sky Saber را که برای موشک های میان برد طراحی شده است با حدود 100 نیرو به لهستان می فرستد. به گفته وی هدف از این اقدام تضمین این است که لهستان می تواند از حریم هوایی خود “در برابر هرگونه تجاوز بیشتر روسیه” محافظت کند. وی تاکید کرد: بریتانیا در کنار لهستان است.

والاس گفت که بریتانیا متحد ناتو و در عین حال متحد بسیار قدیمی لهستان است. وی افزود: بنابراین کاملاً درست است که لندن در کنار کشوری که بخش بزرگی از بار جنگ را به دوش می‌کشد، بایستد.

صدراعظم آلمان: پوتین مسئول مرگ تعداد زیادی از روس‌ها در اوکراین است

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را شخصاً مسئول مرگ بسیاری از روس ها در اوکراین می داند.

شولز در این باره گفت: ما همچنین از سرنوشت بسیاری از جوانان روسی که توسط رهبری خود به جنگی بی‌معنا علیه همسایگان خود فرستاده می‌شوند، متاثر شده‌ایم. این مهم است که سرنوشت این جوانان در روسیه نیز مشخص است. همه در روسیه باید بدانند: رئیس جمهور پوتین تنها مسئولیت مرگ یا جراحت آنها را بر عهده دارد.‎

 پارلمان لیتوانی به ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین رای مثبت داد

پارلمان لیتوانی به ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین رای مثبت داد. پارلمان این کشور در بیانیه ای از سازمان ملل متحد خواست برای ایجاد چنین منطقه ای اقدام فوری انجام دهد. در این قطعنامه که به اتفاق آرا به تصویب رسید، آمده است که هدف از این کار متوقف کردن “کشتار جمعی غیرنظامیان” است.

نمایندگان این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو همچنین از پارلمان‌های کشورهای دموکراتیک خواستند  تا برای باز کردن کریدورهای بشردوستانه در خاک اوکراین در حالی که اقدامات فنی برای اعمال منطقه پرواز ممنوع در حال آماده‌سازی است، تلاش کنند.‎

 دیدار صدر اعظم آلمان با دبیرکل ناتو در برلین

“اولاف شولتز” صدراعظم و ینز استولتنبرگ دبیرکل ناتو در بیانیه مشترکی در برلین بار دیگر تاکید کردند که ناتو در درگیری در اوکراین مداخله نخواهد کرد.

استولتنبرگ گفت: ناتو مسئولیت عدم تشدید این درگیری را بر عهده دارد. به گفته وی چنین تشدیدی منجر به مرگ و میر بیشتر خواهد شد. شولتز این انتقاد را وارد کرد: پوتین تنها بر خشونت تکیه می کند. رئیس جمهور روسیه رنج وحشتناکی را در اوکراین به راه انداخته است. هر دو متعهد شدند که از اوکراین از جمله از نظر نظامی حمایت کنند.‎

 دبیرکل ناتو از افزایش وضعیت آماده باش نیروهای این ائتلاف خبر داد

“ینز استولتنبرگ”، دبیرکل ناتو در کنفرانس مطبوعاتی در برلین پیش از دیدار با “اولاف شولتز”، صدراعظم آلمان گفت که نقش رهبری آلمان در قلب اروپا بسیار مهم است. استولتنبرگ حق اوکراینی ها برای دفاع از خود را تأیید کرد. وی افزود: آنها همچنین باید برای این کار اختیار داشته باشند.

استولتنبرگ همچنین تاکید کرد که ناتو  در این باره مسئول است که نگذارد درگیری ها تشدید شود.  به گفته وی چنین تشدیدی منجر به کشته شدن بیشتر خواهد شد. وی سپس اعلام کرد که نیروهای ناتو در لیتوانی، رومانی و دریای مدیترانه در حال تقویت هستند، وضعیت آماده باش افزایش یافته و نیروهای مسلح فعال شده‌اند. استولتنبرگ در پایان از آلمان برای سرمایه گذاری بیش از 2 درصد تولید ناخالص داخلی در ناتو تشکر کرد.

وی جنگ اوکراین را جنگ پوتین دانست که باید آن را متوقف کند.‎

 ابراز آمادگی امارات برای میانجیگری بین روسیه و اوکراین

عبدالله بن زاید وزیر امور خارجه امارات در نشست خبری مشترک با همتای روس خود سرگئی لاوروف در مسکو اعلام کرد دولت متبوعش آمادگی دارد بین طرف‌های درگیر در بحران اوکراین وساطت کند.

پسکوف: پوتین با فرهنگ‌تر از آن است که به لفاظی‌های بایدن جواب دهد

سخنگوی کرملین امروز، پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا درباره ولادیمیر پوتین که وی را “جنایتکار جنگی” نامیده غیرقابل قبول و نابخشودنی است و همانطور که دیروز گفتم، رهبر کشوری مانند ایالات متحده که سایر کشورها را بمباران کرده و صدها هزار نفر در سراسر جهان را کشته، حق ندارد چنین سخنانی را به زبان آورد.

دیمیتری پسکوف در پاسخ به این سوال که آیا کرملین چنین اظهارات بایدن را دلیلی برای قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا دانسته و اینکه چرا پوتین به سخنان بایدن پاسخ نمی دهد، توضیح داد: «رئیس جمهوری ما یک شخصیت بین‌المللی بسیار عاقل، دوراندیش و بافرهنگ است و قصد پاسخ گویی به چنین لفاظی‌هایی را ندارد. و مسئله مهمتر آنکه رئیس جمهوری کشوری که سالهای سال است مردم کشورهای دیگر را بمباران میکند، حق چنین ادعایی را ندارد.» ‎

 کرملین: مذاکرات روسیه و اوکراین باید ادامه داشته باشد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز، پنجشنبه اعلام کرد که مذاکرات بین هیئت‌های مسکو و کی‌یف باید امروز ادامه یابد.

پسکوف در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره ادامه مذاکرات گفت: «بطور دقیق نمی‌دانم این مذاکرات در حال حاضر جریان دارد یا خیر. جهت گیریها متفاوت است، ولی باید تماس‌هایی برقرار شده باشد. من می خواهم یک بار دیگر تکرار کنم که هیئت روسی آماده کار شبانه روزی است و این آمادگی را نشان داده، ولی متأسفانه، ما غیرت مشابهی در طرف اوکراینی نمی بینیم.»

مشاور زلنسکی: مواضع رئیس‌جمهور درباره مرزهای اوکراین تغییر نکرده است

مشاور ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد مواضع زلنسکی درباره مرزهای اوکراین تغییر نکرده است و او همچنان تأکید دارد که تمامیت ارضی اوکراین باید بر اساس مرزهای تعیین شده در سال 1991 (پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی) حفظ شود.

روسیه: سازمان ملل موضعی واقع‌بینانه در قبال اوکراین اتخاذ کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه امروز پنجشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که مقامات مسکو از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و زیردستانش انتظار دارند که موضعی واقع‌بینانه و برابر در قبال رویدادهای اوکراین اتخاذ کنند.

وی گفت: دبیرخانه سازمان ملل و دبیرکل این سازمان از موضع گیری بی‌طرفانه نسبت به رویدادهای اوکراین دور شده‌اند و این نگران کننده است، سازمان ملل همچنان به اتهامات یکجانبه علیه فدراسیون روسیه ادامه می دهد، در حالی که مسئولیت کی‌یف در روند اوضاع اوکراین را کاملاً نادیده گرفتند.»

زاخارووا یادآور شد که حملات همه روزه مناطق مسکونی دونتسک و لوهانسک و کشته شدن مردم این مناطق توسط نیروهای مسلح اوکراین اصلاً مورد توجه سازمان ملل قرار ندارد و این تازه به رغم جنایاتی است که طی 8 سال گذشته در منطقه دونباس رخ داده است.‎

نابودی مواضع ملی‌گرایان اوکراینی در منطقه کی‌یف

وزارت دفاع فدراسیون روسیه امروز گزارش داد که واحد توپخانه این کشور مواضع استتار شده نیروهای ملی گرای اوکراینی در منطقه کی‌یف که با استفاده از پهپاد کشف شده بود، را منهدم کرد.

طبق این اطلاعات، پس از شناسایی، آتش توپخانه روی مواضع مذکور تنظیم شد و نیروها و تجهیزات نظامی آنها در حملاتی دقیق منهدم شدند.

تصاویر انهدام مواضع ملی گرایان اوکراینی در منطقه کی‌یف توسط وزارت دفاع روسیه منتشر شده است.

جانسون: اروپا هم مسئول جنگ روسیه علیه اوکراین است

“بوریس جانسون”، نخست وزیر انگلیس، کشورهای اروپایی را هم مسئول جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین دانست. وی در گفتگویی با بی بی سی گفت که اروپا پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در سال 2014، به اندازه کافی علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور اقدام نکرد.

وی افزود: کشورهای  اروپایی دوباره با وی طوری رفتار کردند که انگار او بخشی از این تشکل است. اوکراین اکنون بهای آن را می پردازد.

جانسون ابراز اطمینان کرد که روسیه نمی تواند در جنگ پیروز شود. نخست وزیر انگلیس گفت: پوتین نمی تواند اوکراین را درهم بشکند و فتح کند، زیرا اوکراینی ها اساساً ثابت کرده‌اند که روحیه تسلیم ناپذیری دارند. او باید عقب نشینی کند. او باید به این موضوع پایان دهد. او باید تانک‌ها و فن‌آوری نظامی خود را عقب بکشاند. باید راه حلی وجود داشته باشد که به خواست مردم اوکراین احترام بگذارد.‎

 درخواست اوکراین از پارلمان اروپا برای معرفی پوتین به عنوان جنایتکار جنگی

“الکسی رزنیکوف”، وزیر دفاع اوکراین از نمایندگان پارلمان اروپا خواسته است که “ولادیمیر پوتین”، رئیس جمهور روسیه را جنایتکار جنگی اعلام کنند. وی در یک لینک ویدیویی برای اثبات ادعای خود مثال هایی آورد.

“جو بایدن”، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه پوتین را جنایتکار جنگی خواند. اتحادیه اروپا هنوز چنین اقدامی را در پیش نگرفته است.‎

هشدار اوکراین به روسیه درباره تصرف کی‌یف

اوکراین خطاب به روسیه اعلام کرده است که اگر کی یف پایتختش، توسط مهاجمان تسخیر شود، مبارزه شدیدتری با روسیه خواهد کرد. “الکسی آرستوویچ”، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین در روزنامه ایتالیایی “لا رپوبلیکا” گفت که چنین سناریویی فرض نمی شود.  وی در عین حال گفت: اما ما اگر کی یف را از دست بدهیم یک برنامه داریم. دولت مانند گذشته به کار خود ادامه خواهد داد. مقاومت ادامه دارد. و حتی شدیدتر می شود زیرا میل به انتقام تقویت می شود.

آرستوویچ تاکید کرد که بر اساس اطلاعات طرف اوکراینی، روس ها در حمله به کی یف مشکلات بزرگی دارند. وی مدعی شد که از هفت تیپ روسی و 15 تا 20 گردان، اکنون تنها سه تیپ و 10 گردان باقی مانده است.  وی مدعی شد که اوکراینی ها خسارات نظامی قابل توجهی به روس ها وارد کردند و 84 فروند از 100 هواپیمای جنگی آن ها سرنگون شدند.

وی مدعی شد: شرایط اخیرا برای روس ها دشوارتر از ما شده است.‎

 هشدار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی درباره تاثیرات جنگ اوکراین بر اقتصاد جهانی

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD اعلام کرد که جنگ اوکراین باعث کندی رشد اقتصاد جهانی و افزایش تورم خواهد شد. بر اساس اطلاعات این نهاد بین‌المللی علاوه بر این، تورمی که در ابتدای سال بالا بود می‌تواند حداقل دو درصد افزایش یابد. قیمت‌های کالا به شدت افزایش یافته است و از آنجایی که روسیه و اوکراین روی هم حدود یک سوم صادرات جهانی گندم را تشکیل می‌دهند این تهدیدی برای  امنیت غذای جهانی و تشدید گرسنگی است.

بر این اساس افزایش قیمت فلزات می تواند در بسیاری از بخش های اقتصاد مانند ساخت هواپیما و وسایل نقلیه و تولید نیمه هادی ها مشکلاتی ایجاد کند. سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) اعلام کرد: کمبود عرضه مواد خام ناشی از جنگ، اختلالات عرضه مرتبط با بیماری همه گیر را تشدید می کند.‎

مسکو: کی‌یف و واشنگتن مسئول حملات به تاسیسات هسته‌ای اوکراین هستند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز پنجشنبه اعلام کرد که مسئولیت حملات علیه تأسیسات هسته‌ای در خاک اوکراین کاملاً بر عهده مقامات کی‌یف و ایالات متحده خواهد بود.

وی هشدار داد که تشکیلات تحت کنترل دولت اوکراین در حال انجام اقدامات تحریک آمیزی هستند که آشکارترین آنها خرابکاری علیه نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل است.

زاخارووا گفت: «این گونه تحریکات توسط کشورهای غربی برای ایجاد تمایلات ضدروسی در عرصه های مختلف بین‌المللی، به‌ویژه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استفاده می‌شود».

 اوکراین: مذاکرات با روسیه تاکنون برای ما رضایت‌بخش نبوده است

وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد در مذاکرات کشورش با روسیه تاکنون چیزی که رضایت اوکراین را تأمین کند، حاصل نشده است.

وی در عین حال دستیابی به توافق با روسیه برای پایان دادن به درگیری‌ها را منوط به تحقق شروط اوکراین دانست.

هشدار نخست وزیر مجارستان درباره موج بزرگ پناهندگان از اوکراین در هفته آینده

“ویکتور اوربان”، نخست وزیر مجارستان در صفحه فیس بوک خود  اعلام کرد که انتظار دارد موج بزرگتری از پناهجویان از اوکراین در هفته آینده وارد کشور شود.

اوربان هنگام بازدید از یک گذرگاه مرزی همانطور که در ویدئویی در صفحه فیس بوک خود مشاهده می شود، اعلام کرد، بنابراین پست های مرزی در منطقه مثلث مرزی، جایی که مجارستان با اوکراین و رومانی هم مرز است، باید تقویت شوند.‎

دیمیتری مدودوف: غرب می‌خواهد روسیه را به زانو درآورد

“دیمیتری مدودف”، معاون رئیس شورای امنیت روسیه و رئیس جمهور سابق این کشور غرب را متهم کرد که می خواهد کشورش را به زانو درآورد تا آن را از هم بپاشد.  به گفته وی نیروی محرکه این توطئه روسیه هراسی است که توسط ایالات متحده آمریکا دامن زده شده است. مدودف گفت: این هدف محقق نمی شود، روسیه این قدرت را دارد که همه دشمنان گستاخ را سر جای خود بنشاند.‎

 تشدید مشکلات صنعت آلمان به دلیل جنگ اوکراین

جنگ اوکراین مشکلات موجود برای صنعت شبکه‌ای قوی آلمان را تشدید می کند. بر اساس نظرسنجی اتاق‌ صنایع و بازرگانی آلمان (DIHK) حدود 60 درصد از شرکت‌ها اختلالات بیشتر در زنجیره تامین و لجستیک را گزارش داده‌اند.

به گفته رالف استوفلز، معاون DIHK، وضعیت به ویژه برای شرکت های صنعتی متوسط ​​در حال بدتر شدن است.‎

 1.95 میلیون پناهنده تا به حال به لهستان گریخته‌اند

حدود 1.95 میلیون نفر از اوکراین از مرز لهستان به این کشور گریخته‌اند. این خبر  را گارد مرزی لهستان در توییتر اعلام کرد. 60 هزار نفر دیگر در روز چهارشنبه ثبت نام کردند. این میزان نسبت به روز گذشته یازده درصد کاهش داشته است. در حال حاضر هیچ اطلاعات رسمی مبنی بر اینکه چه تعداد از پناهجویان جنگی در لهستان مانده‌اند و چه تعداد قبلاً به سایر کشورهای اتحادیه اروپا سفر کرده‌اند، وجود ندارد.

بیش از 187 هزار پناهنده اوکراینی به آلمان آمده‌اند

به گفته وزارت کشور آلمان از آغاز حمله روسیه تاکنون 187 هزار و 428 نفر از اوکراین وارد آلمان شده و ثبت نام کرده‌اند. بیشتر پناهندگان زن و کودک هستند. به گفته مقامات از آنجایی که اوکراینی‌ها می‌توانند بدون ویزا وارد آلمان شوند، احتمالاً تعداد واقعی ورودی‌ها بسیار بیشتر است.

توافق اعضای ناتو درباره عدم ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین

“ینز استولتنبرگ”، دبیرکل ناتو در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل اعلام کرد که کشورهای ناتو در حمایت از موضع این ائتلاف مبنی بر عدم ایجاد منطقه پرواز ممنوع در اوکراین متحد هستند.

استولتنبرگ گفت: هیچ نیروی هوایی یا زمینی در اوکراین مستقر نخواهد شد و این موضع متحدان ماست.‎

سخنرانی ویدئوی زلنسکی در پارلمان آلمان

“ولادیمیر زلنسکی”، رئیس جمهور اوکراین در ارتباط ویدئویی با نمایندگان پارلمان آلمان ابتدا از وضعیت کشورش در مورد ویرانی ها و افرادی که هر روز در نتیجه جنگ می میرند  گزارش داده و گفت: “ما برای زندگی خود، برای آزادی خود می جنگیم.” در قلب اروپا دیواری بین آزادی و اسارت وجود دارد. این دیوار با هر بمبی که در اوکراین می افتد بزرگتر می شود.

وی  با اشاره به کمک های روزافزون آمریکا به اوکراین این پرسش را مطرح کرد که چرا کشوری که در آن سوی اقیانوس قرار دارد به ما نزدیک‌تر است؟ وی از آلمان و دیگر کشورهای اروپایی خواست که دیوار مذکور را به معنای مجازی بشکنند و تلاش‌هایشان برای پایان دادن به جنگ را تشدید کنند.

وی افزود: ما به کمک همچنین برای اروپا نیاز داریم. زانسکی به ویژه از “اولاف شولتز”، صدراعظم اروپا درخواست کرد که رهبری را به عهده بگیرد و جنگ را متوقف کند.

رئیس جمهور اوکراین با شعار زنده باد اوکراین! پیام ویدئویی خود را با تشویق چند دقیقه ای نمایندگان پارلمان آلمان به پایان رساند.‎

فرانسه درباره جنایت جنگی احتمالی در اوکراین تحقیق می‌کند

پس از مرگ “پیر زاکرزوسکی”، فیلمبردار فاکس نیوز در اوکراین، قوه قضاییه فرانسه تحقیقاتی را درباره جنایت جنگی احتمالی آغاز کرده است. دادستانی عمومی ضد تروریسم که مسئول جنایات علیه بشریت نیز است، گفت که تحقیقات در فرانسه امکان پذیر است زیرا زاکرزوسکی علاوه بر ملیت ایرلندی دارای تابعیت فرانسوی نیز است.

انتقاد “یوشکا فیشر” از وابستگی بالای اروپا به گاز روسیه

یوشکا فیشر، وزیر امور خارجه سابق آلمان از وابستگی انرژی آلمان به روسیه انتقاد کرده است. فیشر در مصاحبه ای با زد دی اف گفت: صادقانه بگویم، من هرگز نفهمیدم که شما با چشمان باز خود را در این وابستگی قرار دادید و اکنون باید بهای گزافی را برای آن بپردازید.

فیشر با تاکید بر اینکه روسیه یک قدرت هسته‌ای است خواستار رعایت جوانب احتیاط در جنگ اوکراین از طرف اروپا شد.

گزارش جدید وزارت دفاع روسیه از اهداف نظامی منهدم شده در اوکراین

ژنرال ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه امروز پنجشنبه به خبرنگاران اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور 11 سامانه موشکی ضد هوایی از جمله، یک هنگ  سامانه اس-300 اوکراین را ظرف یک روز منهدم کرده است.

وی افزود: هواپیماهای عملیاتی- تاکتیکی و بدون سرنشین ارتش 46 تاسیسات نظامی اوکراین را مورد هدف قرار دادند که در میان آنها 11 سامانه موشکی ضدهوایی، شامل یک هنگ سامانه اس-300، یک سامانه موشکی پرتاب چندگانه، سه پست فرماندهی، یک ایستگاه جنگ الکترونیک، هفت انبار مهمات و 18 محل نگهداری تجهیزات نظامی وجود دارد.

وی افزود: هواپیماهای نیروهای مسلح روسیه شب گذشته با استفاده از موشک‌های با دقت بالا به یک زرادخانه انبار مهمات در منطقه ریونه اوکراین حمله کردند و در نتیجه این حمله، انبارهای موشک و مهمات از جمله مجموعه تاکتیکی توچکا-یو منهدم شد.

کوناشینکوف همچنین گفت: «از آغاز عملیات ویژه نظامی، 181 فروند هواپیما و بالگرد اوکراینی، 172 هواپیمای بدون سرنشین، 170 سامانه موشکی ضدهوایی، 1379 تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی، 133 سامانه راکت پرتاب چندگانه، 514 قبضه توپ صحرایی و خمپاره و همچنین 1168 دستگاه خودروی ویژه نظامی از کار افتاده است.»‎

سی‌ان‌ان: روسیه «صدها» هواپیمای غربی را مصادره می‌کند

شبکه خبری سی‌ان‌ان مدعی شد شرکت‌های هواپیمایی روسیه در راستای اجرای دستوری که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور این کشور روز دوشنبه برای مقابله با تحریم‌های غرب علیه روسیه صادر کرده است، «صدها» فروند هواپیمای تحت اجاره خود را به شرکت‌های غربی اجاره‌دهنده این هواپیماها عودت نخواهند داد.

به گزارش سی‌ان‌ان، کاخ کرملین طی بیانیه‌ای اعلام کرده است که شرکت‌های هواپیمایی روسیه اجازه دارند هواپیماهایی را که از شرکت‌های خارجی اجاره کرده‌اند، در روسیه ثبت کرده و گواهینامه‌های مربوطه را نیز دریافت کنند.

 آلمان: باید برای حمله احتمالی به  منطقه ناتو آماده باشیم

“کریستین لامبرشت”، وزیر دفاع فدرال آلمان، از طرح های ناتو برای تقویت بلندمدت جناح شرقی حمایت کرد. وی در حاشیه نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل گفت: حتی اگر تاکنون هیچ نشانه‌ای مبنی بر حمله به منطقه ناتو از طرف روسیه وجود نداشته باشد، نمی‌توانیم آن را کاملاً رد کنیم و باید آماده باشیم. وی افزود:  پس از تصمیمات کوتاه مدت، اکنون مهم است که در مورد برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت صحبت کنیم.‎

 انگلیس: حملات روسیه در همه جا متوقف شده است

سرویس اطلاعات ارتش انگلیس آخرین گزارش بروز رسانی شده خود را در توییتر منتشر کرد. بر این اساس، حمله روسیه در همه جا متوقف شده است. پیشروی ها کند شده و تلفات زیادی در نیروهای روس وجود داشته است. از سوی دیگر، مقاومت اوکراین به خوبی به عملکرد خود ادامه می دهد، اکثریت کشور و شهرهای بزرگ هنوز در دست اوکراین هستند.‎

مقام روس: رفتار غرب در قبال روسیه جنایتکارانه و غیراخلاقی است

“دیمیتری مدویدیف” معاون رئیس شورای امنیت روسیه رفتار غرب در قبال این کشور در سال‌های اخیر را نفرت انگیز، جنایتکارانه و غیراخلاقی نامید.

وی در نخستین پست خود در کانال تلگرام نوشت: خط رفتاری ناپسند، جنایتکارانه و غیراخلاقی کشورهای جهان غرب در قبال روسیه در سال‌های اخیر کاملاً روشن است و این در حالی است که ما صمیمانه برای برقراری روابط خوب با آنها تلاش کردیم.

مدویدیف یادآور شد که فدراسیون روسیه به همراه کشورهای غربی رژیم فاشیسم را در قرن بیستم شکست دادند و در خصوص قوانین جهانی برای تامین امنیت و همکاری متقابل توافق کرده بودند.

معاون رئیس شورای امنیت گفت: روسیه به مبارزه برای ایجاد نظم جهانی عادلانه که مناسب این کشور و شهروندانش است ادامه خواهد داد، جهانی که برای نازی‌ها و نسل کشی اقوام در آن جایی وجود ندارد.‎

سوئد هزینه‌های دفاعی خود را افزایش می‌دهد

سوئد می خواهد در سال جاری هزینه های دفاعی خود را حدود سه میلیارد کرون (288 میلیون یورو) افزایش دهد. پیتر هولتکویست، وزیر دفاع سوئد گفت، از جمله  تعداد شاغلان دفاعی و انبارهای مهمات، سوخت و تجهیزات حیاتی را افزایش  می دهد. دولت سوئد اعلام کرده است که در اسرع وقت بودجه دفاعی را به دو درصد تولید اقتصادی افزایش خواهد داد.‎ 

آلمان بر حمایت از مذاکرات جاری برای پایان جنگ در اوکراین تاکید کرد

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان متعهد شده است که از مذاکرات اوکراین با مسکو برای پایان دادن به جنگ روسیه در این کشور حمایت کند. شولتز شامگاه چهارشنبه پیش از دیدار با سانا مارین، نخست وزیر فنلاند در برلین گفت که دولت فدرال هر کاری انجام می دهد تا اطمینان حاصل کند که مذاکرات بین اوکراین و روسیه شانسی خواهد داشت. وی در عین حال بار دیگر از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خواست فوراً به این جنگ پایان دهید.

شولتز گفت که دولت فدرال در حال گفتگو با طرف های درگیر است و همچنین برای پوتین این مسئله را روشن می کند که مواضع آلمان، اتحادیه اروپا و ناتو چیست. این امر به حمایت از گزینه های اوکراین برای اقدام در این مذاکرات کمک می کند.  شولتز در عین حال تأکید کرد: «اما این اوکراین است که باید تصمیم بگیرد که کدام نتیجه را می خواهد بپذیرد یا نه.‎

انگلیس از برنامه‌ها برای تحویل موشک‌های ضد هوایی به اوکراین خبر داد

“بن والاس”، وزیر دفاع بریتانیا، برنامه‌ها برای تحویل موشک‌های ضدهوایی به اوکراین را تایید کرد. لندن هفته گذشته اعلام کرده بود که در حال بررسی این مسئله است که آیا موشک‌های موسوم به Starstreak می‌تواند در اختیار اوکراین قرار گیرد یا خیر.

به گزارش بی بی سی، والاس در حاشیه نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل گفت: ما آنها را تحویل می دهیم، آنها به صحنه خواهند رفت. با این حال، در ابتدا مشخص  نیست که چه تعداد از موشک ها باید به اوکراین ارسال شود. والاس مجدداً ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین را به عنوان گامی افراطی رد کرد.‎ 

درخواست لیتوانی برای تعلیق نشست اروپا و چین

دولت لیتوانی خواستار تعلیق نشست اروپایی و چینی است که برای اوایل آوریل برنامه ریزی شده بود تا زمانی که پکن موضع روشنی در مورد مناقشه اوکراین اتخاذ کند. “مانتاس آدومناس”، معاون وزیر امور خارجه لیتوانی به رویترز گفت: «زمان آن فرا رسیده است که به چین نشان دهیم که ما جدی هستیم. دولت پکن نباید انتظار داشته باشد که بتواند از یک سو از روسیه حمایت کند و از سوی دیگر فرصت های تجاری با غرب بدون ترس از عواقب اقدامات خود استفاده کند. 

گفتگوی تلفنی صدر اعظم آلمان با پاپ درباره جنگ اوکراین

“اولاف شولتز”، صدراعظم (SPD) روز چهارشنبه در تماسی تلفنی با “پاپ فرانسیس” درباره جنگ در اوکراین صحبت کرد. استفن هبستریت، سخنگوی دولت، گفت که پاپ و صدراعظم فدرال توافق کردند که جنگ باید فورا پایان یابد.  بر این اساس با توجه به وضعیت انسانی، برای جلوگیری از رنج بیشتر مردم، آتش بس ضروری است.‎

ورود بیش از 280 هزار پناهجو از دونباس و اوکراین به خاک روسیه

مقامات مرزبانی روسیه گزارش دادند که تعداد شهروندانی که از منطقه دونباس و دیگر مناطق شرقی اوکراین وارد خاک فدراسیون روسیه شده‌اند تقریباً به 285 هزار نفر رسیده است و تنها طی یک روز گذشته 13 هزار نفر افزایش یافته است.

طبق این اطلاعات، بیش از 61 هزار نفر از این پناهجویان کودک هستند.  و حدود 48 هزار شهروند روس، اوکراینی و سایر کشورها از طریق پست‌های بازرسی مرزی خاک اوکراین را ترک کردند.‎

درخواست لهستان از سران اروپایی برای سفر به کی‌یف

“ماتئوش موراویسکی”، نخست وزیر لهستان از اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان  و دیگر سران کشورها و دولت ها خواسته است تا برای اعلام همبستگی خود از کی یف پایتخت اوکراین دیدار کنند.

سران کشورهای لهستان، جمهوری چک و اسلوونی روز سه شنبه با قطار به کی یف رفتند و با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار کردند آنها می خواستند به این ترتیب حمایت خود را از مبارزه آزادانه اوکراین علیه روسیه نشان دهند.‎

مشاور زلنسکی: ابراز تمایل روسیه به راه حل صلح آمیز مانوری فریبنده است

“الکساندر رودنیانسکی”، مشاور رئیس جمهور اوکراین نسبت به امید به راه حل صلح زودهنگام جنگ با روسیه هشدار داد. وی در گفتگو با یک رسانه آلمانی گفت: اگر رهبری روسیه اکنون می گوید که به یک راه حل مسالمت آمیز علاقه مند است، این یک مانور فریبنده است.

رودنیانسکی گفت که هدف روسیه خرید زمان و برانگیختن امید در میان مردم اروپا برای برقراری صلح است.  به گفته وی در این مدت، روسیه می خواهد نیروهای جدیدی را به خدمت گرفته و سپس دوباره حمله را آغاز کند. این یک فریب معمولی است، خیلی دقیق سنجیده شده است. وی افزود: رهبری دولتی روسیه می داند که بسیاری از مردم آلمان نیز به صلح امیدوارند. مشاور زلنسکی تاکید کرد: این رژیم فقط قدرت را درک می کند.‎

شورای امنیت سازمان ملل نشست اضطراری برگزار می‌کند

شورای امنیت سازمان ملل امروز (پنجشنبه) برای نهمین بار از زمان تشدید تنش ها در اوکراین، درباره جنگ روسیه مشاوره می کند. نشست اضطراری قدرتمندترین نهاد سازمان ملل از جمله به درخواست ایرلند، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، آلبانی و نروژ بعدازظهر امروز برگزار شود. نمایندگی سازمان ملل متحد بریتانیا دلیل برگزاری این نشست را  در توئیتی این طور اعلام کرد که: روسیه مرتکب جنایات جنگی شده و غیر نظامیان را هدف قرار داده است.‎

اولویت‌های زلنسکی در جریان مذاکرات با روسیه

“ولادیمیر زلنسکی”، رئیس‌جمهور اوکراین در یک سخنرانی ویدیویی بار دیگر درباره مذاکرات و آتش‌بس مورد نظر با روسیه گفت: اولویت‌های من در جریان مذاکرات کاملاً مشخص است: پایان جنگ، تضمین امنیت، حاکمیت، احیای تمامیت ارضی، تضمین واقعی برای کشور ما و حفاظت واقعی از کشور ما.”

وی با تاکید بر اینکه بعد از جنگ می خواهند تمام آپارتمان ها و خانه هایی که ویران شده‌اند را بازسازی کنند همچنین گفت که برنامه های مناسب در حال حاضر در دست اجراست. وی اظهار داشت که به توانایی کشور برای بازیابی سریع همه چیز اطمینان دارد.‎

آلمان مشارکت قانونی در جنگ اوکراین را برای شهروندان مجاز دانست

“مارکو بوشمان”، وزیر دادگستری آلمان به شهروندان در مورد مشارکت غیرمجاز در جنگ اوکراین هشدار داد. وی در این باره گفت: «هرکسی که به تنهایی به اوکراین سفر کند و در آنجا در عملیات جنگی شرکت کند، رفتار غیرقانونی دارد.

وی افزود: من به شما در مورد آن هشدار می دهم. از سوی دیگر، هرکسی که به عنوان شهروند آلمانی در نیروهای مسلح خارجی و یک زنجیره فرماندهی ادغام شود، طبق قوانین بین‌المللی وضعیت رزمنده را دارد. بوشمن گفت: به شرطی که مرتکب جنایات جنگی نشوید، مشارکت در جنگ در این شرایط قانونی است.‎

 پوتین: حمله غرب به اقتصاد روسیه ناکام ماند

رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که کشورهای غربی در هر صورت تحریم‌هایی را علیه مسکو اعمال می‌کردند و برای این کار فقط نیاز به بهانه داشتند، چراکه سیاست بازدارندگی و تضعیف روسیه، از جمله از طریق انزوای اقتصادی، یک راهکار آگاهانه بلند مدت است.

توکیو: عبور کشتی‌های روسی از تنگه‌های بسیار نزدیک به خاک ژاپن غیرعاد است

ارتش ژاپن اعلام کرد که چهار کشتی بزرگ آبی خاکی روسیه را در حال حرکت به سمت غرب مشاهده کرده است. تصاویری از این کشتی‌ها که حامل خودروهای آبی خاکی هستند که توسط وزارت دفاع ژاپن منتشر شده است، نشان می دهد که به نظر می‌رسد کامیون‌های نظامی روی عرشه یکی از کشتی‌ها بارگیری شده‌اند. به گفته سخنگوی ارتش ژاپن، عبور کشتی‌های روسی از تنگه‌های بسیار نزدیک به خاک ژاپن غیرعادی است.‎ز

اخارووا: ارسال تسلیحات و مزدوران خارجی به اوکراین، برای اروپا مشکل‌آفرین خواهد شد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز پنجشنبه در مصاحبه‌ای اعلام کرد، کشورهایی که به اوکراین تسلیحات می‌دهند، از جمله اسلواکی، مشکلات مستقیمی را برای خود ایجاد می‌کنند.

زاخارووا در پاسخ به سئوالی برای تفسیر این موضوع گفت: «اگر چنین تصمیمی گرفته شود – نه تنها در مورد مسئله اسلواکی، بلکه درباره سایر کشورهای اروپایی – آنها مستقیماً با دستان خود برای خود مشکلاتی را ایجاد خواهند کرد.»

رسانه‌های گروهی گزارش دادند که مقامات براتیسلاوا ظاهراً تصمیم گرفتند مجموعه‌های موشک‌های ضد هوایی تولید شوروی را برای کی‌یف ارسال کنند.

زاخارووا افزود: «همین مسئله در خصوص اعزم مزدوران خارجی به اوکراین نیز صدق می‌کند.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین توضیح داد که مسکو از شورای اروپا خارج شد، برای اینکه نمی‌خواست یک «بچه همیشه تنبیه شده» باشد.

وی گفت: «آنها (شورای اروپا) به سادگی ما را در حقوق خود به عنوان عضوی از این سازمان محدود کردند: محرومیت از حقوقمان، پرداخت حقوق، عدم توانایی دفاع از دیدگاه خود قابل قبول نیست. هیچ کس مایل نیست پسر یا دختر همیشه تنبیه شده در کلاس باشد.»

زاخارووا در خصوص احتمال اخراج روسیه از گروه 20 نیز یادآور شد که اظهار نظر درباره اظهارات فرضی بیهوده و نامناسب است.

پیش از این وزیر امور خارجه لهستان گفته بود که ممکن است کشورش جایگزین روسیه در گروه 20 شود. 

لهستان خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع و کمک‌های بشر دوستانه در اوکراین شد

“ماتئوش موراویسکی”، نخست وزیر لهستان، از کشورهای ناتو می‌خواهد که از اوکراین حمایت بیشتری کنند. وی در این باره گفت: کی‌یف از جهان آزاد کمک می خواهد. موراویسکی به نشریه بیلد گفت که این می تواند به معنای ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع یا راه اندازی یک ماموریت بشردوستانه در این کشور برای نجات جان افراد باشد.

موراویسکی در پاسخ به این سوال که آیا لهستان آماده تحویل غیرمستقیم جنگنده‌های میگ 29 به اوکراین است، گفت: ما همچنان آماده تحویل این جت‌ها هستیم، اما فقط زیر چتر و با مشورت ناتو و ایالات متحده آمریکا.

تلاش زلنسکی برای ترساندن جامعه جهانی از وقوع جنگ جهانی سوم

ولادیمیر زلنسکی اوایل بامداد امروز، پنجشنبه در مصاحبه با شبکه NBC آمریکا گفت: مذاکرات بین اوکراین و روسیه بصورت روزانه ادامه دارد ولی “بسیار سخت” پیش می‌رود.

خبرنگار این شبکه از زلنسکی پرسید که آیا او با ترس و نگرانی دولت آمریکا، به ویژه جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، از این بابت که جنگ جهانی سوم ممکن است به راحتی در پس زمینه حوادث اوکراین شعله ور شود، موافق است؟ رئیس جمهوری اوکراین پاسخ داد: «هیچ کس نمی‌داند، شاید این جنگ از هم اکنون شروع شده است. و شاید اگر اوکراین سقوط کند، احتمالاً آغاز چنین جنگی حتمی باشد. البته پیش بینی آن بسیار دشوار است.»

زلنسکی افزود: «ما قبلاً این وضعیت را 80 سال پیش، زمانی که جنگ جهانی دوم آغاز کرد، دیده بودیم. در آن زمان هم هیچکس نمی توانست پیش بینی کند که یک جنگ تمام عیار چه زمانی رخ خواهد داد.»

شورای امنیت  بار دیگر رأی گیری درباره قطعنامه پیشنهادی روسیه را به تعویق انداخت

خبرگزاری تاس شب گذشته به نقل از یک منبع خبری گزارش داد که رای گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص پیش نویس قطعنامه بشردوستانه روسیه درباره اوضاع اوکراین در تاریخ 18 مارس (27 اسفند ماه) برگزار خواهد شد. به گفته وی، رای گیری روز جمعه انجام می شود و قبل از اتخاذ تصمیم نهایی، رایزنی در خصوص این سند در شورای امنیت سازمان ملل انجام خواهد شد.

پیش از این گزارش شد که شورای امنیت بنا به درخواست تعدادی از هیئت‌های غربی تصمیم گرفته تا رای ‌گیری را به 17 مارس (26 اسفند) موکول کند. در عین حال انگلیس اعلام کرده که از قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره وضعیت انسانی در اوکراین در شورای امنیت حمایت نخواهد کرد.

آمادگی آمریکا برای تشدید تحریم‌ها و حذف روسیه از اقتصاد جهانی

جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد: واشنگتن آماده است تا اقدامات محدودکننده جدیدی علیه مسکو در رابطه با حمله به اوکراین، از جمله حذف بیشتر روسیه از اقتصاد جهانی، اتخاذ کند.  به گفته وی، ایالات متحده همچنین آماده است تا تحریم‌های موجود علیه  روسیه را تشدید کند.

ساکی در جریان یک نشست خبری گفت: من نمی‌خواهم استدلال کنم که ما از موضوع اعمال تحریم‌ها عقب‌نشینی می‌کنیم. تعدادی گامهای مضاعف وجود دارد که می‌توانیم انجام دهیم، مانند اعمال محدودیت‌ها بر چهره‌های جدید، تشدید تحریم‌های موجود، ادامه حذف روسیه از سیستم اقتصادی بین‌المللی، ممانعت از مدرن‌یزه سازی و متنوع‌سازی اقتصاد این کشور.

سخنگوی کاخ سفید همچنین گفت که ایالات متحده به مخالفت خود با ایجاد منطقه پرواز ممنوع در آسمان اوکراین که از سوی ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین درخواست شده، ادامه می دهد، برای اینکه چنین اقدامی می تواند منجر به آغاز جنگ جهانی سوم شود.

کرملین: آمریکا جنایتکار جنگی است که صدها هزار نفر قربانی بمب‌هایش شده‌اند

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به سخنان جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، که ولادیمیر پوتین همتای روسی خود را “جنایتکار جنگی” خوانده، واکنش نشان داده و گفت: «ما چنین لفاظی‌هایی از سوی رئیس دولت آمریکا را غیرقابل قبول و نابخشودنی می دانیم، در حالی که بمب‌های ایالات متحده صدها هزار نفر را در سراسر جهان ره کام مرگ برده است.»

رئیس دوما: آمریکا به اتهام نازی‌سازی اوکراین باید به محاکمه کشیده شود

ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه اعلام کرد که سناتورها، نمایندگان کنگره و شخص جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در نظامی‌سازی و گسترش تمایلات نازیسم در اوکراین مقصر هستند، آنها مرتکب جنایت علیه بشریت شده‌اند و باید محاکمه شوند.

والودین در کانال تلگرامی خود نوشت: “زمان آن فرا رسیده است که جامعه جهانی متوجه شود چه کسی واقعاً در نظامی‌سازی و نازی‌سازی اوکراین مقصر است. بایدن، سناتورها و نمایندگان کنگره آمریکا آغازگر این تحولات بودند و این آنها بودند که مرتکب جنایت علیه بشریت شده و باید به دست عدالت سپرده شوند.”

به عقیده این مقام پالمانی، رهبران کشورهای اروپایی باید از مدتها قبل استقلال و اراده خود را نشان داده و از آمریکا و ناتو می‌خواستند که اگر مایل نیست فاجعه‌ای در خاک اروپا رخ دهد، از نظامی سازی اوکراین دست بردارند.

آمریکا خرید نفت از روسیه را به یک چهارم برابر کاهش داد

داده‌های اداره اطلاعات انرژی وزارت انرژی آمریکا بر این امر گواهی می دهد که ایالات متحده خرید نفت خود از روسیه را نسبت به هفته گذشته که 38 هزار بشکه در روز وارد میکرد، بشدت کاهش داده است. بدین ترتیب، در مقایسه با یک هفته قبل، واردات نفت روسیه تقریباً به یک چهارم میزان قبل کاهش یافت و سپس به 148 هزار بشکه در روز رسید.

در اواسط ماه مارس، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، اعلام کرد که وضعیت اوکراین به دلیل دیگری برای کنار گذاشتن سوخت‌های فسیلی تبدیل شده است.

این در حالی است که اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، اعلام کرد که این کمیسیون تا اواسط ماه مه طرحی برای حذف وابستگی اتحادیه اروپا به گاز، نفت و زغال سنگ روسیه تا سال 2027 ارائه خواهد کرد.

روسیه: روس‌هراسی علیه شهروندان روسیه و حمله به آنها غیرقابل قبول است

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در دیدار با مارکوس ادرر، سفیر اتحادیه اروپا در مسکو، غیرقابل قبول بودن روس‌هراسی و حملات تهاجمی علیه شهروندان روس در کشورهای اروپایی را مورد تذکر قرار داد. علاوه بر این، گروشکو بر اهمیت رعایت مفاد کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک 1961 توسط همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تضمین امنیت و عملکرد عادی نمایندگی‌های رسمی روسیه در خارج از کشور تاکید کرد.

معاون وزیر خارجه روسیه همچنین به خطر تصمیمات اتحادیه اروپا برای ارائه کمک‌های نظامی-فنی به کی‌یف و «اجازه مشارکت مزدوران در خصومت‌ها در اوکراین» اشاره کرده و یادآور شد که چنین اقداماتی بدون عواقب منفی باقی نخواهد ماند.

بیش از 31 هزار غیرنظامی در یک روز از شهر ماریوپل تخلیه شدند

میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی روسیه اعلام کرد که 31 هزار و 365 نفر از مردم غیرنظامی ماریوپل در طول یک روز به سلامت از طریق کریدورهای بشردوستانه از این شهر تخلیه شدند.

به گفته این مقام نظامی روس، ساکنان تخلیه شده ماریوپل درباره جنایات دسته جمعی ملی گرایان اوکراینی و سوء استفاده از افراد پیر، زنان و کودکان بی‌دفاع و حتی تهدید آنها به مرگ صحبت می‌کنند. میزینتسیف افزود: به افرادی که از وحشت و تحقیر نئونازی‌ها جان سالم به در برده‌اند، کمک های پزشکی و روانی ارائه می‌شود.

یک روز قبل، پناهجویان اوکراینی گفته بودند که 80 تا 90 درصد از ساکنان ماریوپل آماده خروج از شهر هستند، ولی ملی‌گرایان به آنها اجازه چنین کاری را نمی دهند.

رئیس مرکز کنترل دفاع ملی فدراسیون روسیه همچنین اعلام کرد که ارتش اوکراین به کاروان پناهجویان در حال حرکت در امتداد کریدورهای بشردوستانه که به سمت خاک روسیه در نزدیکی شهر خارکوف شلیک کرده و در این حمله چهار نفر کشته شدند. میزینتسف از طرف اوکراینی خواست تا تمام شرایط لازم برای تضمین امنیت کریدورهای بشردوستانه در تمامی جهات رعایت کند.

وزارت دفاع روسیه اتهامات اوکراین درباره کشتن ساکنان چرنیگویه را تکذیب کرد

سرلشکر ایگور کوناشینکوف سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه به خبرنگاران اعلام کرد که فیلم ویدئویی از غیرنظامیان کشته شده در شهر چرنیگویه که گفته می شود به دست نیروهای روسی به قتل رسیدند، دروغ و یک خبر جعلی است. وی گفت: ما بارها به حقایقی در خصوص جنایات ملی گرایان علیه مردم عادی اوکراینی اشاره کرده‌ایم که غیرنظامیان را به دلیل هرگونه نافرمانی یا تلاش برای ترک شهرک‌ها وحشت زده می کنند.

این مقام نظامی تاکید کرد که حتی یک نظامی روسی در شهر چرنیگویه حضور نداشته و تمامی واحدهای نیروهای مسلح روسیه در خارج از این شهر هستند و راه‌ها بسته شده و هیچ عملیات تهاجمی علیه شهر انجام نمی‌دهند.

علاوه بر این، به گفته وی، در فیلم‌های تکرار شده توسط طرف اوکراینی هیچ اثری از انفجار مهمات و انفجار روی زمین وجود ندارد و تمامی پنجره‌ها و دیوارهای ساختمان‌های مجاور سالم هستند و مشخص است که این فیلم‌های ویدئویی توسط سرویس‌های امنیتی اوکراین صحنه سازی شده است.

کشته شدن 51 غیرنظامی طی 28 روز تشدید تنش‌ها در منطقه دونتسک

دفتر نمایندگی دونتسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی آتش بس اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین مناطق مختلف این سرزمین را در طول 28 روز گذشته یک هزار و 150 بار هدف حملات و گلوله باران قرار داده و در این مدت 51 غیرنظامی کشته شدند.

در این گزارش آمده است که 246 غیرنظامی، از جمله 16 کودک نیز مجروح شدند که از این تعداد 6 نفر از مناطقی بودند که قبلاً توسط نیروهای مردمی دونتسک آزاد شده بود. در نتیجه گلوله باران روز گذشته ارتش اوکراین بیش از 17 هزار نفر در مناطق مختلف  دونتسک بدون برق مانده‌اند.

….

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*