به گزارش گروه خبری جوانان‌خوز، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در جلسه ستاد فنی زراعت با اشاره به آغاز کشت‌های پاییزه در استان گفت: کشت چغندر قند پاییزه بر اساس سطوح ابلاغی در شهرستان‌ها انجام شده است.

 

تورج نوروزی با بیان اینکه کلزا هم از نظر خودکفایی در روغن کشور و هم از نظر پایداری محصولاتی همچون گندم بسیار اهمیت دارد اظهار داشت: علیرغم محدودیت‌های منابع آبی کشت کلزا در شهرستان‌ها انجام شده و با توجه به اینکه تاریخ کشت این محصول از ۱۵ مهر تا پایان آبان می‌باشد کشت کلزا ادامه دارد.

وی اضافه کرد:خوزستان در سنوات متمادی بعنوان بزرگترین تولید کننده گندم کشور شناخته شده است و ما بدنبال کشت فنی و بر اساس دانش در این محصول هستیم بنابراین انتقال یافته‌ها در مزرعه باید صورت بگیرد.

نوروزی ادامه داد:بذر گواهی و اصلاح شده و ارقام جدید تا ۳۰ درصد بر عملکرد گندم تاثیر دارد.

همچنین در تغذیه گندم از کود‌های مناسب بخصوص فسفاته، پتاسه و اوره و کود‌های مغذی با نسبت معین توصیه شده باید استفاده شود.

وی با بیان اینکه نوع کود، میزان مصرف و زمان مصرف در رشد و عملکرد گیاه تاثیر بسزایی دارد اضافه کرد: کود‌ها را باید با استفاده از دستگاه‌های دو منظوره و کودکار استفاده کرد.

نوروزی اذعان داشت باید متناسب با منطقه و نوع خاک شیوه کشت را تعیین کرد، در مناطق با خاک مطلوب روش پشته کاری و در مناطق با خاک شور، شیوه‌های کشت کف جوی و کف کاری بهترین روش می‌باشد.

وی تصریح کرد : از سیستم‌های کشت مستقیم در محصولاتی نظیر ذرت، برنج باید استفاده نمود تا همزمان کود و بذر در زمین‌هایی که فرصتی برای آماده سازی نداشته اند در زمین قرار بگیرند.

نوروزی افزود:با توجه به محدودیت آبی در استان، بهره وری آب در کشت گندم مهم می‌باشد بنابراین باید از شیوه‌های مناسب که آب کمتری مصرف می‌شود مانند تسطیح زمین، کف کاری و پشته کاری استفاده کرد.

وی اظهار داشت:کنترل علف‌های هرز با سم مناسب توسط دستگاه‌های مناسب در زمان مطلوب باید صورت بگیرد اولویت سم پاش‌ها با سم پاش‌های پشت تراکتوری می‌باشد و از پهپاد برای علف کش نباید استفاده کرد.

پایان گزارش/

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*