وی افزود: هرچند ممکن است شاعرانی باشند که در هر کدام از مولفههای مذکور نمره بالاتری از قیصر بگیرند، اما آنچه قیصر را در میان شاعران معاصر برجسته میکند، میانگین بالایی است که شعر او در مولفههای مختلف دریافت میکند.
وحیدزاده گفت: شاعرانی مانند قیصر که هم دوره انقلاب اسلامی را درک کردهاند و هم در دوره استقرار حکومت جمهوری اسلامی حضور داشتهاند، از طرفی با تهدید تحقیر شدن توسط روشنفکرها و حکومتی خطاب شدن توسط آنان مواجهاند و از طرفی با شاعران سوداگری که صرفا به خاطر بهرهمندی از مواهب حکومتی، به ظاهر با امثال قیصر همآوایی میکنند در تقابل قرار میگیرند.
در بخش دیگری از این مراسم، حجت الاسلام سیدمحمدمهدی شفیعی، شاعر خوزستانی نیز گفت: شاعر در عرصه ادبیات متعهد، نباید شعر را در سیاهی بگذارد. درد و اندوه جامعه در شعر قیصر کاملا نمایان است. طبق تعریف علامه جعفری درباره هنرمند پیشرو و پیرو، شاعر باید جامعه را متوجه درد بکند و آثار قیصر گواهی میدهد که او چنین شاعری است.
شفیعی افزود: برخی محورهای شعر قیصر در مقیاس اجتماعی عبارت است از: مبارزه با طاغوت، آزادی خواهی، عشق، مبارزه با بی ایمانی و از خودبیگانگی، نقد بیمسئولیتی انسان مدرن و. قیصر، چون شاعری متعهد است، وضع موجود را با یک مطلوب حقیقتمحور نقد میکند و همواره ما را به آرمانهای خود توجه میدهد. شعر «روز ناگزیر» یکی از بهترین نمونههای این گونه از شعرهای او است.
پایان گزارش/